Balenciaga inspireras av skräp: modehuset lanseras en kasse för 1 790$ som liknar en soppåse

av Titti Carlberg

08 Augusti 2022

Balenciaga inspireras av skräp: modehuset lanseras en kasse för 1 790$ som liknar en soppåse
Advertisement

Det är onödigt att förneka det, mode följer sina egna regler vilka ofta är obegripliga: föremål med tvivelaktig estetik som säljs till stratosfäriska priser hamnar i många människors garderober, bara för att någon etablerad stylist har bestämt att det måste vara så. Så folk skyndar alltså iväg för att köpa stundens plagg, trots att de kanske är långt ifrån att gilla det och trots att det kostar en förmögenhet. 

Ett av märkena som i det här fallet utmanar den goda smaken är Balenciaga, som erbjuder sin publik en kasse som påminner om en sopsäck, för den blygsamma summan av 1790 dollar, drygt 1750 euro.

via New York Post

Advertisement

Ja, du läste rätt: det berömda modehuset som grundades av den spanska designern med samma namn har lanserat "Trash Pouch", en kasse som liknar en sopsäck, även om materialet som används är naturligtvis ett annat. Färgerna som finns tillgängliga för den dyra varan, som kostar nästan tvåtusen dollar, är svart, gul, blå och vit, med den lilla logotypen tryckt på framsidan.

Varför ett så bisarrt och alternativt val? Demna Gvasalia, kreativ chef hos Balenciaga förklarar: "Jag kunde inte förlora chansen att skapa den dyraste sopsäcken i världen, för vem älskar inte en skandal i modevärlden?"

Faktum är att kassen har utlöst ett förvirrat skvaller, så där fick hon som hon ville: att kassen gör reklam för sig själv, att bli omtalad och framförallt för det absurda försäljningspriset. Det som startade skvallret var ett inlägg på Instagram som blev viralt, och som ådrog sig många ironiska och häpnadsväckande kommentarer, inklusive en "de försöker verkligen skämta med kunderna", och en annan frågar om det är ett socialt experiment.

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Efter debuten i Paris finns Trash Pouch till försäljning i de lyxigaste butikerna, komplett med en rubrik av Demna som hävdar att kollektionen inte alls är ett skämt och med hänvisning till modevisningen, som är täckt med konstgjord snö av pappersbitar som svävar i luften, som även Kim Kardashian deltog i. Kort sagt, en riktig uppvisning av stil, under vilken regissören läser en dikt om kärlek

Den lyxiga soppåsen är därför redo att umana de mest ivriga modemänniskorna som, vem vet, kanske beslutar sig för att göra den till ett must have-tillbehör, det vill säga - bokstavligen- oavsett priset.

Vad tycker du om den här kassen som Balenciaga lanserar? Skulle du vilja ha den eller är du överens med åsikterna på webben?

Advertisement