Kroppsbyggare kritiseras för att vara för maskulin: "Jag bryr mig inte längre om vad folk säger"

av Titti Carlberg

25 Oktober 2022

Kroppsbyggare kritiseras för att vara för maskulin: "Jag bryr mig inte längre om vad folk säger"
Advertisement

Kärleken till sport är något som inte går att förklara, en passion som dag för dag växer mer och mer. Många hoppas att det som från början bara är en hobby, med tiden ska förvandlas till deras yrke och att de till och med kommer att bli proffs inom den sektorn.

En träning som har vuxit mer och mer under åren och erövrat många människor är den träning man utför på ett gym. En sport som en gång i tiden identifierades som rent manlig, men som nu även inkluderar kvinnor.

Den här kvinnan vet det väl, som har blivit så passionerad för denna sport att hon börjat delta i många bodybuildtävlingar, men det tråkiga är, är att hon ofta kritiseras för sin muskulösa kroppsbyggnad.

via Latestuk

Advertisement

Adele McGillivray, 28, arbetar som sjuksyster. En dag började hon träna lite med vikter och förälskade sig genast i den världen. Det var dessutom tack vare denna passion för vikter som hon träffade sin man Robbie, en personlig tränare.

Hennes resa in i fitnessvärlden började nästan av en slump, men hon blev så pass förälskad i det att hon började ställa upp i tävlingar inom bodybuilding.

Advertisement

Adele är en riktig mästare inom sitt område, men det begränsar inte många människor att kritisera henne för hennes fysiska utseende. De flesta användare kommenterar hennes bilder och säger att hon har en för maskulin kroppsbyggnad, och många identifierar henne som en man eftersom hon är för muskulös: "du är större än en genomsnittlig man" och "tycker du verkligen att du har ett attraktivt utseende?"

Kvinnan berättar att den typen av kommentarer berörde henne djupt i början och att det inte kändes bra att få dem, särskilt som hon inte hade någon i sin närhet som kunde trösta henne. Tiden har dock hjälpt henne att inte bry sig om kritiken. "Jag bryr mig inte längre om vad andra tycker om mig, jag tränar för att jag älskar att träna".

Trots att hon fått höra att hon är alltför maskulin, tycker Adele själv att det är långt ifrån verkligheten.
"Jag är väldigt feminin, jag älskar mina ögonfransar, min extensions och min solbränna. Men framförallt är jag en mamma som vill visa att för att vara en bra förälder behöver man inte ge upp sina passioner."

Vad tycker du om detta?

Advertisement