Proffs på kö: köar för andra människor och tjänar upp till £160 per dag

av Titti Carlberg

21 Oktober 2022

Proffs på kö: köar för andra människor och tjänar upp till £160 per dag
Advertisement

När det lanseras en ny produkt är det väldigt många människor som vill vara först med att prova den. Av denna anledning försöker de till varje pris gå till återförsäljaren innan den tar slut. För att vara säker på att få tag på den behöver du vara där i god till innan försäljningen börjar. Det kan faktiskt hända att många människor slår läger kvällen innan framför butiken, så att de nästa dag står bland de främsta i kön. Annars riskerar de att hitta en enormt lång kö när de kommer efter öppningsdags. Att stå flera timmar och vänta på sin tur är dock fruktansvärt tråkigt och jobbigt, men nu finns det en lösning på detta.

Huvudpersonen i vår berättelse bestämde sig för att börja ett nytt jobb: att tjäna pengar för att stå i kö åt andra. Men hur fungerar detta nylanserade yrke?

via The Sun

Advertisement
Rosenfeld Media/Flickr - Not the actual photo

Rosenfeld Media/Flickr - Not the actual photo

Freddie Beckitt är en väldigt smart 31-årig man. Faktum är att han har uppfunnit ett nytt och originellt yrke, som går ut på att köa för andra. Att stå flera timmar i kö och vänta utanför en butik eller ett event har aldrig varit en börda för honom. Just därför bestämde han sig för att förvandla det till ett yrke och därmed bli "proffs på köer".

Mannen får betalt för att stå i kö för andras räkning. Hans lön är 20 pund i timmen, vilket gör att han kan tjäna upp till 160 pund på en 8-timmars arbetsdag. Ett yrke, som han själv påpekar, inte tynger honom, eftersom han tycker att köande, i en viss mening, är en form av konst. Vidare menar han att de bästa uppdragen är de där han måste vänta på att ett event ska starta.

Advertisement
U.S. Indo-Pacific Command/Flickr - Not the atual photo

U.S. Indo-Pacific Command/Flickr - Not the atual photo

Ett av hans mest extravaganta uppdragen som han gillade speciellt mycket var när några kunder bad honom köa för biljetter och sedan vänta på dem vid utställningen V&A Christian Dior. Arbetet var 8 timmar men själva köandet varade bara i 3.
"Jag tillbringade mycket tid med att bara ströva runt på V&A-museet medan jag väntade på dem, och jag fick bra betalt. Det var helt fantastiskt!".

Det finns ingen specifik kategori av kunder, de varierar från gång till gång, från unga familjer till pensionärer. Det är lite hårt vintertid eftersom evenemangen är få och temperaturen kall, men det jämnar ut sig med sommaren när de konstnärliga evenemangen är många fler och därför också mycket mer arbete.

Ett mycket intressant jobb, men för att göra det måste man ha tålamod. Vad tycker du om detta jobb?

Advertisement