Hon fortsätter att amma sin femårige son: "Jag har ett speciellt band till mitt barn"

av Titti Carlberg

19 Oktober 2022

Hon fortsätter att amma sin femårige son: "Jag har ett speciellt band till mitt barn"
Advertisement

Att mata ett barn med sin egen mjölk är en av de mest naturliga sakerna och det hjälper till att skapa ett speciellt band mellan en mamma och hennes barn. Varje kvinna bestämmer själv amningstiden, vilken inte är samma för alla. Men visst, när barnet börjar bli äldre sker den definitiva övergången till nästa steg spontant, det med mer eller mindre fast föda. Detta åtminstone i de flesta fall, men det finns mammor som väljer att skjuta upp avslutandet av amningen till en mycket längre tid än vad som är vanligt.

En australiensisk kvinna har blivit hårt kritiserad för att hon fortsätter att amma sitt 5-åriga barn.

via The Sun

Advertisement
the.lauren.mcleod/Instagram

the.lauren.mcleod/Instagram

Laure McLeod, från Perth, Australien, har väckt en het debatt på webben om hennes val att fortfarande mata sin son, Bowie, med bröstmjölk, trots att barnet är fem år gammalt. 
"Min son och jag är verkligen tacksamma över att kunna stödja hans tillväxt med min mjölk" säger kvinnan, som har publicerat många bilder av sitt val.

Medan vissa experter rekommenderar att fortsätta amma så länge som möjligt, anammar andra teorin om begränsad tid, men Laures fall överträffar statistiken. Hur som helst delar McLeod sitt beslut utan att tveka, som hon försvarar med övertygelse och möter mycket kritik från webbanvändare.

 

Advertisement

"Jag har haft stor tur med att ha haft en relativt enkel amningsresa med minimala problem, fördelarna överväger vida alla svårigheter som kan uppstå", säger hon. "Jag och mina barn har en underbar relation och jag är glad över att kunna stödja deras fysiska och mentala utveckling med min bröstmjölk, samt ge dem känslan av komfort och tryggheten de känner när de ammar."

Laure lägger ingen vikt åt de negativa bedömningarna av hennes val, som hon anser vara en konsekvens av en knapp och felaktig information i denna fråga.
"Många av de ogynnsamma äsikterna om detta ämne är ofta baserade på bristande utbildning om det och det är en del av anledningen till att jag delar min historia: att hjälpa människor till att förstå att avbrytandet av amning beror på naturen, kvinnans kropp och det sker spontant."

Denna mamma har verkligen tydliga uppfattningar i denna fråga. Vilken är din åsikt om detta?

Advertisement