"Jag är less på folk som klagar över att de tjänar för lite: sanningen att säga är att de inte vill anstränga sig"

av Titti Carlberg

13 Oktober 2022

"Jag är less på folk som klagar över att de tjänar för lite: sanningen att säga är att de inte vill anstränga sig"
Advertisement

Det finns en gammal tro att pengar inte ger lycka. Detta har alltid bekräftats av de flesta människor, även om pengar däremot gör att man kan tillfredsställa många av sina nycker och leva ett mer fridfullt liv. För att få en tillvaro utan stora ekonomiska problem är det grundläggande att man arbetar, vilket dock inte alltid är tillräckligt. Vem som helst drömmer och hoppas en dag att tjäna mer för att tillfredsställa sina önskningar, men tyvärr är det något som bara händer ett fåtal personer.

Det finns dessutom människor, som denna miljardär, som kan tillfredsställa alla sina materiella önskningar och som kritiserar "vanliga människor" som klagar över sitt ekonomiska tillstånd, eftersom världen är full av möjligheter.

via The Sun

Advertisement
donbarrie1/Instagram

donbarrie1/Instagram

Mannen i fråga är Barrie Drewitt Barlowe, en 51-årig rik affärsman som har bestämt sig för att dela sin rikedom med sina 7 barn och sin sambo. I vår värld är vi många som tvingas arbeta för att leva fridfullt, men han menar att så är det inte och att folk ska sluta gnälla och istället kavla upp ärmarna.

"Jag är trött på att folk klagar över pengar och arbete. De anstränger sig inte tillräckligt, världen är full av möjligheter, det är bara att leta efter dem. De som inte vill göra något får helt enkelt vara utan."

Barrie, med tillgångar på 175 miljoner pund, har inte samma tankar som andra, det kanske är därför han inte förstår deras behov. Dessutom, som han själv hävdar, gör de allt högre kostnaderna att hans företag går allt bättre, eftersom folk nu för tiden föredrar att handla billiga produkter, nämligen de som han producerar och avstår från lyx- och märkesvaror.

Advertisement

"Jag får ofta frågan hur jag kan ha råd med att spendera stora summor pengar, när det finns folk som måste ha flera arbeten för att försörja sig. Jag har dock varit i samma sits som dem och jag hade ingen som hjälpte mig. Nu arbetar jag hårt 19 timmar om dagen, sju dagar i veckan och jag spenderar mina pengar på det jag önskar mig."

Förmodligen riskerar den här mannens uttalande att låta lite överdrivet, men det är förmodligen för att han lever i en annan verklighet, eller vad tycker du?

Advertisement