Han ber om löneförhöjning men arbetsgivaren nekar honom det: "när jag sa upp mig erbjöd de mig dubbel lön"

av Titti Carlberg

11 Oktober 2022

Han ber om löneförhöjning men arbetsgivaren nekar honom det: "när jag sa upp mig erbjöd de mig dubbel lön"
Advertisement

Arbetsvärlden borde vara extremt meritokratisk, en plats där färdigheter och förmågor växer fram, men ofta är det inte så. Det kan faktiskt hända att en utmärkt arbetare måste arbeta i åratal innan han får en befordran, löneökning eller åtminstone en bonus.

När man gör ett bra jobb hoppas man alltid bli belönad för det, i grund och botten sägs det ju att hårt arbete lönar sig.
Precis som med den här medarbetaren som efter flera års hårt arbete lyckades få det han förtjänade. Mannen berättar sin historia i ett inlägg på Reddit.

via ApprehensiveDoggo/Reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Mannen har arbetat flera år på samma företag som säljare. Hans resultat har alltid varit utmärkta, tack vare hans stora engagemang för sitt yrke, men framför allt tack vare den uppmärksamhet han har ägnat sina kunder.
På tre år lyckades han uppnå ett mycket högt antal försäljningar, men han var enormt besviken för trots hans utmärkta resultat fick han ingen adekvat lön (han tjänade bara 55tusen dollar).

Av den anledningen valde han att gå till sin överordnade och be om löneförhöjning. Svaret han fick tillfredsställde honom inte eftersom det enda han fick höra var att hans chef skulle lägga "ett gott ord för löneförhöjning".
Mannen bestämde sig då för att börja söka en ny arbetsplats. Hans utmärkta resultat uppmärksammades snabbt och på kort tid fick han ett erbjudande från ett företag om anställning.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Det nya företaget skulle ha garanterat honom en årslön på 100tusen dollar. Nu återstod det bara för mannen att lämna uppsägningsbrevet till sin chef. Den senare, i samma ögonblick som han läst brevet, "hade - säger mannen - fräckheten att ringa arbetsgivaren och på bara 10 minuter erbjöds jag ett nytt kontrakt på 70tusen dollar per år med en årlig bonus på 30tusen".

Trots att det var ett lockande erbjudande valde mannen att tacka nej till det. "De var säkra på att jag skulle acceptera, men jag svarade att om de hade betalat mig det jag var värd redan från början hade vi aldrig behövt ha det här samtalet. De skulle ha accepterat min förfrågan om löneförhöjning när jag bad om den".
Efter mötet skrev mannen på kontraktet för sitt nya jobb.

Hur hade du reagerat?

Advertisement