"Jag sa upp mig med två veckors varsel, de straffade mig med ett 16-timmarsskift

Titti Carlberg

18 Juli 2022

Advertisement

Att lyckas få ett jobb på en plats som respekterar de grundläggande rättigheter som bör garanteras en anställd, är varken något man ska ta för givet eller enkelt. Faktum är att arbetsgivare tycker att de har sina anställdas liv och fritid till sitt fulla förfogande bara för att det är vad månadslönen beror på.

Det var vad som hände en kille, som efter att ha sagt upp sig kontraktsenligt med två veckors varsel, blev otroligt felbehandlad av sin arbetsgivare, som ville hämnas, under de sista dagarna i tjänst.

Låt oss se hur det gick.

via Reddit

Advertisement

Pixabay - Not the actual photo

"Jag är 19 år - börjar den unga arbetaren berätta på Reddit - och jag har jobbat de senaste sju och en halv månaderna på en bensinmack".

Killen berättar att han bestämde sig för att sluta på sitt arbete och skickade därför ett uppsägningsbrev med 15 dagars uppsägningstid, enligt kontraktet.

Under ett av sina sista pass hade han precis avslutat sina åtta timmar, han hade ställt iordning allt för kollegan som skulle avlösa honom och väntade på att få åka hem. "Jag väntade på honom i åtta timmar, jag ringde till honom utan framgång, jag ringde till cheferna, ingen svarade. Visst, jag hade kunnat gå därifrån och lämna butiken öppen utan någon ansvarig där, men det gjorde jag inte, istället tillbringade jag hela natten där och arbetade ett skift på 16 timmar".

Pixabay - Not the actual photo

"Min chef kom inte förrän klockan 6 på morgonen - säger den han ganska irriterat - men när han såg att min bil stod där, kom han in och frågade vad jag gjorde där, jag svarade att min kollega inte hade dykt upp så jag stannade".

Hans chef försökte lura i honom att han inte hade hört telefonen under natten och han ställde även frågan om killen kunde, efter ett 16-timmarspass, stanna och ta nästa skift på 8 timmar.

"När jag kom hem berättade jag allt för mina föräldrar som sa att det var misstänksamt. Min pappa sa åt mig att jag skulle sluta där på en gång, och mamma frågade om de hade bett om ursäkt, men det var det ingen som gjorde".

Han berättar att han är lycklig över att ha lämnat den ohälsosamma arbetsplatsen både för sig själv och för sin hälsa.

Vad tycker du?

Advertisement