Han slutar sitt jobb som svetsare för att ägna sig åt naglar: "Om någon hade sagt det till mig skulle jag inte trott på det"

Titti Carlberg

09 Augusti 2022

Han slutar sitt jobb som svetsare för att ägna sig åt naglar:
Advertisement

Att jaga sina drömmar för att uppnå lycka är allas mål, men ofta måste vi välja mellan två vägar, den som vi skulle vilja ta, men som inte skulle garantera oss någon säkerhet, och den andra, mycket tråkigare och ointressant, men som kan säkerställa en viss stabilitet.

För den unge brasilianaren vi ska berätta om var det dock inte så: även om hans val inte var undantaget från eventuella bedömningar, det han önskade mest av allt att göra och som han satte i praktiken inte bara sammanföll med lycka, utan definitivt också med en lön som var högre än den han hade tidigare.

via Record TV

Advertisement

Henrique Albertasse är 26 år och fram till en viss tidpunkt i sitt liv vaknade han varje morgon före soluppgången för att ta bussen till arbetet: Hondas bilfabrik, där han arbetade som svetsare fram till klockan tre på eftermiddagen, sedan förberedde han sig för att gå till sitt andra jobb, där han var kvar fram till tiotiden på kvällen: det som nail designer, det vill säga nageldesigner.

För Henrique tjänade detta andra yrke till att öka hans inkomster, tills han insåg att han ville förvandla det till sitt första och enda jobb, eftersom lönen skulle bli mycket högre och det var dessutom ett jobb som han gillade väldigt mycket.

Så, inom sex månader, sa den unge mannen upp sig från jobbet som metallurgisk arbetare och övergav bilarna för att börja inom det estetiska området. Genom att mata sin sociala profil har han vunnit tusentals följare och många kunder, och blivit en känd nageldesigner i São Paolo.

Naturligtvis innebar detta val också vissa svårigheter: att utöva ett yrke som fortfarande betraktas som ett kvinnligt är verkligen inte lätt, men tack vare engagemang lyckades Albertasse etablera sig, med otroligt många entusiastiska kunder.

När nagelvårdsutbildningen, som han gjorde tillsammans med sin syster, var avslutad, reflekterade han och kom fram till ett konstaterande: "Jag fick mitt diplom och tänkte: det är detta jag vill göra. Om någon hade sagt det till mig för ett år sedan hade jag aldrig trott på det. Jag arbetade i en metallurgisk fabrik och 95% av mina kollegor var män. Visst fick jag en och annan ironisk kommentar från personalen, men det avledde mig inte från att nå mitt mål."

För att hänga med i de senaste nyheterna och trenderna följer mannen videor, tutorials, seminarier och modeevenemang dagligen: "jag till och med drömmer om naglar när jag sover" säger han ironiskt.

Vad tycker du om hans val att byta yrke, från bilar till naglar?

Advertisement