En niobarnsfar som är i ekonomiska svårigheter förvandlar 200 pund till ett imperium på 14 miljoner

Titti Carlberg

01 Augusti 2022

En niobarnsfar som är i ekonomiska svårigheter förvandlar 200 pund till ett imperium på 14 miljoner
Advertisement

Att vara förälder under en period av djup ekonomisk kris är inte lätt. Dag efter dag tvingas man kämpa för att få hem det som behövs för att barnen ska få mat. Men ibland går det inte som det ska, trots stora ansträngningar.

Rob Stone var år 2014 full av skulder och han kämpade hårt varje dag med att få hem mat till sina nio barn. Medveten om den kritiska och svåra situationen visste han att något måste förändras. Så en dag, när han letade efter jobb online, snubblade han över en franchise för att bygga loftbygge. Eftersom han inte hade råd att bli en franchise, bestämde han sig för att använda de 200 pund han hade på sitt kreditkort för att köpa några verktyg och sen den dagen förändrades hela hans liv...

via Birmingham Live

Advertisement

Året var 2014, när Rob Stone, niobarnsfar, radikalt förändrade sitt liv, förmodligen för alltid. 

Mannen, offer för den ekonomiska krisen, gick igenom en ganska komplicerad tid, både för sig själv och för sin familj. Enligt hans berättelse, när han letade efter jobb online, som skulle betala honom tillräckligt för att kunna försörja sina nio barn, snubblade han över en annons om franchising för loftbygge. Då han inte hade råd att ägna sig åt franchising, bestämde sig Rob för att köpa några verktyg för sina sista 200 pund, han skapade en logotyp och lanserade varumärket Instaloft.

Han tog en stor risk, men nu har mannen en omsättning på 14 miljoner pund. Idag är Instaloft Storbritanniens största installatör av loftförvaringslösningar.

Företaget han skapade skulle enligt prognoser kunna nå en omsättning på 30 miljoner pund på tre år.

Rob fortsätter att expandera verksamheten till nya sektorer och regioner. Instaloft har 140 anställda vid sin bas i Telford, med regionala kontor i Essex, Reading, Peterborough, Newport och Wakefield.

Hans otroliga historia har gett honom priset "Entrepreneur of the year" hos UK Business Awards 2022.

"Instaloft föddes på ett enkelt sätt under en mycket svår period i mitt liv och jag arbetade verkligen hårt för att bygga upp verksamheten, så att få det erkännandet känns otroligt bra efter några svåra år", berättar Rob. 

En otrolig berättelse om personlig och professionell tillväxt, eller hur?

Advertisement