De bestämmer sig för att avslöja det ofödda barnets kön genom att färga ett vattenfall: kritiken regnar på webben

av Titti Carlberg

04 Oktober 2022

De bestämmer sig för att avslöja det ofödda barnets kön genom att färga ett vattenfall: kritiken regnar på webben
Advertisement

I ett pars liv är det ett spännande ögonblick att vänta barn, en lång men hoppfull längtan som är full av lyckliga känslor. 
För inte så länge sedan var det brukligt att få reda på barnets kön innan det föddes, den trenden har nu vänt, för nu vill de flesta vänta med att få reda på det tills nära förlossningen.

En annan trend som sprids mer och mer är "gender reveal". Föräldrarna vill inte veta barnets kön, men en familjemedlem får veta det. Den senare ska anordna en fest för att på ett pråligt sätt låta de väntande föräldrarna och andra släktingar veta vilken färg det ska vara på rosetten: rosa eller ljusblå. Genom åren har den här typen av tillställningar fått allt mer extravaganta toner, nya sätt hittas på för att det ska bli svårare att gissa det ofödda barnets kön. 
Ett par gick dock över gränsen och fick mycket kritik för det sätt de hade bestämt sig för att göra avslöjandet
Låt oss se.

via Success Life Lounge

Advertisement
Thornawake/Reddit

Thornawake/Reddit

Ett brasilianskt par gav liv åt just denna "gender reveal". Alla nyfikna släktinger som ville veta om det var en tjej eller kille samlades nära ett vattenfall på cirka 18 meter, inte långt från kommunen Tangará da Serra.

De visste varför de var där, men de visste inte hur barnets kön skulle kommuniceras till dem. Alla såg sig omkring efter en ledtråd när vattenfallet plötsligt ändrade färg, det blev klarblått och luften börjades färgas blått tack vare rökbomber. Vid det laget stod det klart för alla att det skulle bli en pojke.

Ett val som förvisso inte var miljövänligt, men som gjorde alla närvarande mållösa. De rusade alla fram till de nyblivna föräldrarna för att krama och gratulera dem så fort de såg vattnet färgas blått. Evenemanget var så vackert att paret beslöt sig för att filma det och publicera det på sociala medier.

Advertisement
Thornawake/Reddit

Thornawake/Reddit

De närvarandes entusiasm delades dock inte av webbanvändarna som starkt kritiserade detta beslut och menade att naturen inte ska användas hur som helst. Vissa hävdar att dessa överdrivna val beror på sociala medier: "förr räckte det med att baka en tårta där färgen rosa eller blått visade sig när man tog den första biten, nu ska allting jämnt överdrivas". 

Vad tycker du?

Advertisement