Han får en banköverföring på 250 tusen dollar från Google: han försöker på alla sätt att returnera pengarna, men lyckas inte

av Titti Carlberg

01 Oktober 2022

Han får en banköverföring på 250 tusen dollar från Google: han försöker på alla sätt att returnera pengarna, men lyckas inte
Advertisement

Vi är många som hoppas att vi en morgon, när vi vaknar och kontrollerar bankkontot över internet, ska få se att summan på det har ökat dramatiskt. Om något sådant skulle hända, börjar sinnet genast fantisera om hur man ska spendera pengarna, kanske åka utomlands på semester, gå ut och fira eller äta på en populär restaurang. Tyvärr inträffar dock aldrig sådana händelser, eller snarare nästan aldrig...

Faktum är att mannen vi ska berätta om, märkte plötsligt att summan på hans bankkonto var mycket högre än vad han mindes. Hur var det möjligt?

via Entrepreneur

Advertisement
The Pancake of Heaven!/Wikimedia Commons

The Pancake of Heaven!/Wikimedia Commons

När Sam Curry, dataingenjör och cybersäkerhetsexpert, kontrollerade sitt bankkonto upptäckte han att han hade fått en mycket hög banköverföring. Det som gjorde honom mest förvirrad var namnet på avsändaren till pengarna, den som hade gjort överföringen var webbens jätte: Google.

Det imponerande Mountain View-företaget hade fört över hela 250tusen dollar till hans bankkonto. Sam försökte minnas om han någonsin hade utfört något arbete för Google, men han var nästan säker på att det aldrig hade funnits någon kontakt mellan honom och den kaliforniska jätten. Han förstod inte hur överföringen var möjlig.

Advertisement
samwcyo/Instagram

samwcyo/Instagram

Sam tvekade om han skulle lämna tillbaka summan eller låtsas som ingenting och behålla den. Det mest ärliga hade varit att lämna tillbaka pengarna, vilket i själva verket var det val mannen beslutade sig för. Han försökte kontakta företaget, men det var inte lätt att få något svar av dem. Det verkade nästan som om internetjätten inte brydde sig om pengarna.

Händelsen fick en så stor mediebevakning att Google släppte ett uttalande där de hävdade att de skulle försöka komma i kontakt med mannen: "Vårt team har nyligen utfört en utbetalning till fel mottagare på grund av ett mänskligt misstag. Vi uppskattar att den berörda personen meddelade oss så snabbt och vi arbetar med att rätta till felet".

Vi vet inte om Sam hoppades på att hans goda gärning skulle belönas och vi vet inte heller om Google valde att lämna honom en liten del av summan. Det vi vet säkert är att ett sådant ärligt beteende förtjänar att belönas.

Vad hade du gjort om detta hände dig?

Advertisement