Mamman lägger maten direkt på bordet utan att använda tallrikar: "Ikväll provade jag en kladdig middag"

av Titti Carlberg

06 Oktober 2022

Mamman lägger maten direkt på bordet utan att använda tallrikar: "Ikväll provade jag en kladdig middag"
Advertisement

Ögonblicket för kvällsmaten kan vara ett väldigt stressigt moment för en förälder: det att övertyga barnen att sluta leka för att gå och tvätta händerna och sätta sig vid matbordet kan ibland jämföras med ett maratonlopp och när det sedan gäller att njuta av maten medan barnen tömmer sina tallrikar kan det jämföras med en bergsbestigning.
När man blir förälder måste man bli lite av en konstnär och använda all den kreativitet som man bär inom sig, ge näring och utveckla den för att komma på smarta sätt för att förenkla vardagen och göra den trevligare för barnen. Måltiden är definitivt det ögonblick det behövs som mest.

Det kan dock hända att man passerar märket för uppfinningar, som i fallet med den här mamman, som har mottagit mycket kritik efter att ha delat med sig av sitt kreativa sätt att servera måltiderna.

via The Sun

Advertisement
@brookeabigail0/TikTok

@brookeabigail0/TikTok

Brooke är en australisk tvåbarnsmamma som vet hur svårt det kan vara att få små barn att äta. En kväll bestämde hon sig för att prova den senaste trenden med den "kladdiga middagen", som går ut på att inte använda tallrikar utan man lägger maten direkt på bordsduken. För att göra detta lade hon först en ren plastduk på bordet.
Hennes barn tittade nyfiket och förbryllat på henne när hon hällde ut en kastrull med spagetti direkt på bordet, vilket fick deras ansikten att lysa upp. Efter det hällde hon köttfärssåsen direkt över spagettin och lät barnen posera bredvid för ett fotografi.

Middagen den kvällen blev en succé, enligt mamman: "Den kladdiga middagen kändes som en seger, de åt mer än vanligt" sa hon i slutet på videon som hon hade publicerat på TikTok.

Advertisement
@brookeabigail/TikTok

@brookeabigail/TikTok

Trots några entusiastiska kommentarer - en person utbrast: "Vi gjorde det och vi kallade det för piratmiddag, det fungerar väldigt bra med friterat!" - men den allmäna stämningen hos webbanvändarna var inte den bästa. Faktum är att många föräldrar blev mycket förbryllade över denna trend. 
"Jag skulle aldrig kunna äta om min mat kastades upp direkt på bordet" kommenterade en, medan andra istället skämtade. 
"Jag brukar slänga ner maten i toalettstolen och låta mina barn fiska efter den, de älskar det" var en ironisk kommentar från en användare. 

Alla människor är fria att uppfostra sina barn efter hur de anser vara bäst, även om det verkar som att denna nya trend oundvikligen leder till vissa tvivel om hygien. Och om någon fortfarande föredrar den traditionella serveringen med tallrikar och bestick, där maten är rätt portionerad för vara och en av matgästerna, har nu fler anammat denna nya metod i stunder av svårigheter med sina barn.
Vad tycker du, tänker du fortsätta med det traditionella sättet eller tänker du prova denna nya trend?

Advertisement