Den här mamman förklarar hur hon lagar mat till sina döttrar för mindre än 1£ om dagen

av Titti Carlberg

09 Oktober 2022

Den här mamman förklarar hur hon lagar mat till sina döttrar för mindre än 1£ om dagen
Advertisement

Ett av de svåraste jobben är mammans, för i den vanligaste fantasin, men också i det verkliga livet är det hon som tar hand om hela familjen, och framför allt är det hon som, för det mesta, tar hand om matlagningen. Det senare, om det inte ges rätt uppmärksamhet, kan det i hög grad påverka familjens inkomster.

Att spara är en riktig konst, men alla lyckas inte. Det kräver mycket uppmärksamhet och det finns framför allt knep som hjälper en att lyckas med avsikten. Den här mamman har valt att dela med sig av alla sina hemligheter för att spara.

via Manchester Evening News

Advertisement
Duchessofthrift/TikTok

Duchessofthrift/TikTok

Heidi Ondrak, 51-årig mamma till 2 barn. På sociala medier, särskilt på TikTok är hon känd under namnet Duchessofthrift, hon är känd för att ha sparat över 5tusen pund genom att köpa kläder endast i secondhandbutiker.

Detta utmärkta resultat har gjort henne inflytelserik, så pass att hon har börjat sprida råd om hur man tillagar kompletta och näringsrika billiga måltider.

Advertisement
Duchessofthrift/TikTok

Duchessofthrift/TikTok

Ofta händer det att man går till snabbköpet och fyller vagnan med produkter som kanske inte ens kommer att konsumeras. Så när man går och handlar bör man vara organiserad. Innan man lämnar hemmet är det nödvändigt att titta vad som finns i kylskåpet och skafferiet, för att förstå vad som saknas. Sedan som ett andra steg bör man skriva ner det man ska handla. Faktum är att Heidi rekommenderar att man alltid tar "en titt på vad man redan har hemma, eftersom det kan användas till en annan måltid."

Ett annat sätt att spara på, förutom att veta vad man ska handla, är att hålla ett öga på de "gula lapparna", alla de produkter som är nära sista utgångsdatum, som har sänkts till ett lägre pris.

Duchessofthrift/TikTok

Duchessofthrift/TikTok

Kvinnan förklarar också att hon ofta köper förpackade livsmedel över internet till mycket överkomliga priser.
"En dag köpte jag 500 gram fläsk för 3 pund, till det lade jag till lök och paprika för 1,40 pund. Totalt kostade det mig bara 4,40 pund. Vi är fyra personer vid matbordet så jag gjorde en god maträtt från grunden som kostade var och en av oss bara 1,10 pund."

Alla dessa försiktighetsåtgärder har inte påverkat hennes inkomst så mycket. Det är just de utmärkta resultaten som har fått henne att vilja dela med sig av alla sina hemligheter så att hon kan hjälpa dem som följer henne på sociala medier.

Är det, enligt dig, möjligt att spara pengar med dessa knep?

Advertisement