Han stjäl en bil men under flykten kör han av vägen och fastnar i trappan till en tunnelbaneingång

Titti Carlberg

28 September 2022

Han stjäl en bil men under flykten kör han av vägen och fastnar i trappan till en tunnelbaneingång
Advertisement

På natten är gatorna i de europeiska huvudstäderna fulla av många människor, det är ett ständigt surr av röster och olika  ljud från bilar, men framförallt är städerna fulla av överraskningar och händelser. Faktum är att det kan hända att, när man vandrar genom gatorna i en stor metropol, man stöter på mycket konstiga och speciella situationer, så pass att det nästan verkar overkliga.

Madrid är en stad full av liv, särskilt efter solnedgången, så mycket att Ernest Hemingway sa att alla som gick och la sig tidigt för att sova ansågs som originella. Ingen, i Madrid, går tidigt till sängs. 

Huvudpersonen i vår berättelse är en 36-årig man, som under den spanska natten skapade en händelse som är lika overklig som sann

via Heraldo

Advertisement

EmergenciasMad/Twitter

Med största sannolikhet spärrade passagerarna på Madrids tunnelbanelinje upp ögonen när de plötsligt befann sig framför en bil som blockerade trappans gång. En otrolig händelse, framför några började skratta högt, medan andra försökt komma på anledningen till att bilen stod där, och ännu andra ringde efter polisen och brandkåren. Men frågan som snurrade i huvudet på de flesta var "varför står det en bil i tunnelbaneingångens trappa?".

Mannen som var ansvarig hade, när han gick genom stadens gator, stött på en obevakad bil, med nycklarna isatta. Han kunde inte motstå en sådan frestande möjlighet. Av den anledningen slösade han ingen tid utan satte sig genast i bilen och startade den.

Mannen körde runt i staden utan något destinationsmål, tills han tog fel väg. Den felaktiga filen han kört in på var uteslutande en bussfil som ledde till Plaza Eliptlica, där det ligger en tunnelbanestation. Väl vid stationen körde han genom glasdörrarna och avslutade sin biltur i trappan.

Polisen fanns på platsen och kunde ingripa direkt och efter att de hade konstaterat att ingen människa var skadad kunde brandkåren forsla bort bilen.

Har du varit med om någon liknande scen, som verkade lika overklig som sann.

Advertisement