Att göra ett DIY solcellskraftverk är möjligt: det kostar mindre än 3000 euro och fördelarna är många

av Titti Carlberg

02 Oktober 2022

Att göra ett DIY solcellskraftverk är möjligt: det kostar mindre än 3000 euro och fördelarna är många
Advertisement

Ett av de mest diskuterade ämnena är den om förnybar energi, en av huvudkällorna är solen, som strålat med sitt ljus mot jorden sedan årtusenden tillbaka. Av denna anledning har mycket uppmärksamhet ägnats åt solceller. Installation av solpaneler hjälper till att spara mycket, men har å andra sidan väldigt höga priser som ligger mellan 9 000 och 15 000 euro. Trots detta, om du är expert på gör-det-själv kan du hitta mindre krävande lösningar ur kostnadssynpunkt. 

Faktum är att en man uppfann ett sätt att bygga ett litet "solkraftverk" som är billigare än originalet, låt oss se hur han gjorde.

via Neozone

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Audren van Zalk är en fransk medborgare med utmärkta kunskaper om elektricitet och enegisektorn. Av denna anledning bestämde han sig för att verkligen lösa de höga kostnaderna för ett solcellsystem. På kort tid, efter att ha studerat, kom han på ett sätt att göra egna solpaneler. På bara två helger lyckades han skapa en egen anläggning. Först och främst var det nödvändigt att känna till de tekniska standarderna, men framför allt att förstå vilket som var det bästa materialet för att bygga det på ett säkert sätt. Först efter dessa insikter kunde han påbörja sitt verk.

Första helgen arbetade han med konstruktionen av trä som skulle bära upp allt. Efter att ha skapat detta hölje behövde han bara installera panelerna, vilket han gjorde helgen efter.

Till slut, på bara fyra dagar hade han lyckats skapa en struktur med 8 paneler för mindre än 3 000 euro. Audren räknade ut att om han hade anlitat ett proffs till att installera hela systemet skulle han ha fått betala en väldigt mycket högre summa. Tack vare sin idé kommer han nu att spara 50% av årsförbrukningen.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Fördelarna som detta system kommer att ge Audren är många. Faktum är att mannen har uppskattat att oanvänd energi kan lagras i batterier, för att kunna användas till att driva en elbil.
Audren har kommit på ett bra sätt att spara med sitt gör-det-själv-system.

Tror du att detta fungerar eller är det bättre att förlita sig på experter?

 

Advertisement