"Jag vill bli murare": den här tjejen övergav sin modellkarriär för att arbeta på en byggarbetsplats

av Titti Carlberg

10 September 2022

"Jag vill bli murare": den här tjejen övergav sin modellkarriär för att arbeta på en byggarbetsplats
Advertisement

Från tidig ålder drömmer vi alla om vad vi vill jobba med som vuxna. Men som vi vet har barns fantasier inga gränser och det kan hända att de en dag vill utföra mycket extravaganta, nästan omöjliga jobb. Trots detta finns det de som fortsätter på denna väg tills de når sitt mål.

Det sägs ofta att kvinnor inte är lämpade för vissa yrken, som anses vara maskulina. Men det är bara stereotyper som måste övervinnas. Francesca Hawley valde att inte lyssna på vad allmänheten säger utan bestämde sig för att följa sin pappas fotspår.

via Francescagraceh/TikTok

Advertisement
Francescagraceh/TikTok

Francescagraceh/TikTok

Francesca, en 18-årig tjej som vet vad hon vill jobba med. När hennes föräldrar frågade vad hon ville jobba med tvekade hon inte en sekund utan svarade direkt: murare. Redan i tidig ålder drömde hon om att följa i sin far Richards fotspår"jag har alltid velat bli som han".

Den senare har ett byggföretag och som liten flicka följde hon ofta med honom till arbetsplatsen. Första gången hon satte sin fot på en byggarbetsplats blev hon som förtrollad av den världen, så pass att hon givit upp en karriär som modell för att bli en integrerad del av sin pappas team av arbetare.

Advertisement
Francescagraceh/TikTok

Francescagraceh/TikTok

Hennes passion för att bygga föddes när hon som barn hjälpte Richard att bygga olika strukturer på deras mark"Det var då jag upptäckte min kärlek till byggbranchen". Deras relation på arbetsplatsen är mycket professionell. Att utföra samma yrke som en förälder gör att man dessutom kan fråga och få råd, men framförallt "prata om saker som jag inte förstått under dagen, och han är alltid redo att visa mig hur jag ska sköta mina uppgifter på rätt sätt".

Francescagraceh/TikTok

Francescagraceh/TikTok

För henne representerar arbetet på en byggarbetsplats inte ett avstående, tvärtom, det är en seger. Hon nådde sitt mål. Fast när hon berättar för andra om sitt arbete, tror de henne inte. "De blir mållösa, de stannar vid det yttre. De tittar på mig och tror att jag är en modell eller en influencer. De tror inte på att jag kan vara en byggare".

Användare på sociala medier uppskattade hennes berättelse så mycket att de kallar henne för "världens vackraste murare".

Francesca har uppnått sitt mål. Vilket yrke drömde du om som barn?

Advertisement