Katten väcker sin ägare på natten och räddar hennes liv

av Titti Carlberg

29 Maj 2023

Katten väcker sin ägare på natten och räddar hennes liv
Advertisement

Det sägs att katter inte älskar sina ägare, att de är för självständiga, envisa, själviska och opportunistiska. Men den som har en katt vet att det tama djuret är kapabel till viktiga impulser och demonstrationer av tillgivenhet. Visst, de har ett eget sätt att visa det på och bara när de själva känner för det, men en katts kärlek är lika villkorslös och varaktig som en hunds, eller ett barns.

Vi får ofta höra talas om katter som övergivits av sina ägare och som har kämpat för att återintegreras i en kattkoloni och av katter som har gått vilse men hittat hem efter flera månader eller till och med år, just tack vare den envishet som människan förebrår den för.

Det händer också att en katt räddar livet på sin ägare, som i berättelsen om denna kvinna.

via NY Post

Sam Felstead är 42 år ung och en kväll somnade hon som vanligt i sitt hem i Nottingham, Storbritannien. Plötsligt, mitt i natten väcktes hon ihärdigt av sin 7-åriga katt Billy. Katten trampade på hennes brötskorg och jamade högt i hennes öra. 

Var han hungrig? Ville han gå ut? Eller var hans vattenskål tom? Inget av det. När kvinnan vaknade insåg hon genast att något var fel.

"Jag vaknade med ett ryck tidigt på morgon, blöt av svett och kunde inte röra mig" berättar kvinnan. "Jag hade svår ryggsmärta och min högra sida kändes tung och konstig. Jag kunde inte röra på den, jag fick yrsel och hade svårt att hålla balansen när jag reste mig upp från sängen."

Advertisement
Pexels

Pexels

Kvinnan insåg genast att något var fel och ringde till sin mamma Karen. Den senare ringde i sin tur till akuten och när de svarade att det skulle ta två timmar innan det fanns en ambulans fortsatte hon med att själv köra in dottern till sjukhuset.

Kvinnan behandlades och skrivdes ut tre dagar senare: vid hemkomsten hade katten Billy återgått till sin vanliga eremitattityd och välkomnade henne med sin vanliga kyla.

"Jag är väldigt tacksam mot honom, om det inte hade varit för honom hade jag nog aldrig vaknat" säger Sam "väckarklockan skulle ringa två timmar senare, så vem vet.".

Vi kan bara tillägga att lille Billy verkligen är en stor hjälte!

Advertisement