Hon tror att hennes katt är reinkarnationen av hennes avlidne far: hennes man slänger ut katten från deras hem

av Titti Carlberg

14 Juni 2023

Hon tror att hennes katt är reinkarnationen av hennes avlidne far: hennes man slänger ut katten från deras hem
Advertisement

Efter en dramatisk episod, som förlusten av en älskad person, är det inte ovanligt att finna tröst i sällskap med dem som är kvar eller någon som står en särskilt nära. Det finns flera olika sätt att fylla det oöverbryggbara tomrummet som skapats, varav ett är att ge och ta emot tillgivenhet för att känna sig mindre ensam.

Efter att en kvinnas älskade pappa hade avlidit bestämde hon sig för att adoptera en kattunge, men det slutade med att hon trodde att katten var en reinkarnation av hennes förälder.

via Reddit

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Kvinnan berättade sin personliga historia på Reddit, förbittrad över hennes makes reaktion av katten.

"Efter förlusten av min far kände jag mig väldigt nere, som om jag hade ett hål inuti mig som inte gick att fylla. Jag hade svårt att hålla mig sysselsatt hemma under dagarna, så jag bestämde mig för att adoptera en katt, Benjibörjar hennes inlägg där hon förklarar att hon räddade honom strax efter att han hade fötts och att han nu är två år gammal.

"Jag förstår att det kan låta galet, men jag tror verkligen att han är en reikarnation av min pappa. När jag ser in i hans ögon känner jag att han är mer än en katt och jag får intrycket att han har en mänsklig själ. Tiderna sammanfaller och för mig låter det vettigt. Att tänka på det ger mig tröst och jag ser inget fel i det."

Problemet är dock att maken tycker att hennes övertygelse är konstig och ohälsosam, och han hävdar att hennes band till katten gör honom väldigt obekväm, "men Benji räddade mitt liv och han är den bästa följeslagare jag kan önska mig. Jag menar, det finns inget bättre än att kunna gosa med ett husdjur som älskar dig, efter en lång dag. Även om min man inte håller med."

När kvinnan återvände efter en resa med sin mamma och syster fick hon en obehaglig överraskning. Hon upptäckte att Benji inte var hemma. När hon inte hittade honom någonstans i huset trodde hon att han hade lyckats ta sig ut, men sanningen var en annan: "Efter mitt desperata sökande informerade min man mig om att min katt befann sig hemma hos en vän. Jag sa till honom att hämta hem katten igen, men han vägrade."

Advertisement
Pixabay-Not the actual photo

Pixabay-Not the actual photo

Så, efter att ha fått veta namnet på personen som hade Benji, en kollega till hennes man, kontaktade kvinnan honom omedelbart, bara för att få höra att han inte hade någon som helst avsikt att lämna tillbaka katten, eftersom hon hade gett bort den.

"Min man hade ingen som helst rätt att ge bort min katt, den var bara min. Det var jag som adopterade honom, jag som uppfostrade honom och det var bara jag som brydde mig om honom. Benji har aldrig tidigare varit med om något liknande så jag kan bara föreställa mig vilken stress han måste känna. Jag är väldigt besviken på min man och känner bara äckel för honom, jag har ingen aning om vad jag ska göra eller var jag ska börja. Jag vill bara att min katt kommer tillbaka i gott skick och därefter ska jag tänka på mitt äktenskap."

I en senare uppdatering berättade författaren till inlägget att hon hade gjort en polisanmälan, och kontaktat hustrun till kollegan för att förklara situationen för henne. "Hon sa till mig att hon inte hade någon aning om vad jag pratade om. Vid det laget blev jag fly förbannad."

Efter att ha bett maken om ett förtydligande fick hon veta att Benji var på ett djurhem och aldrig hade varit hos makens kollega.

"Jag spårade omedelbart upp djurhemmet för att hämta hem honom, jag hade alla nödvändiga papper för att bevisa att han är min och han är dessutom chippad. Jag åkte direkt hem till min syster med honom, där även jag kommer att bo tills vidare. Min syster är skild och omgift, så hon kommer att hjälpa mig med min skilsmässoansökan."

Håller du med om hennes beslut? Vad skulle du ha gjort om du var i hennes situation?

Advertisement