Han startar ett företag som säljer produkter som kasserats av andra företag: han tjänade 1 miljon $ på ett år

av Titti Carlberg

22 Augusti 2022

Han startar ett företag som säljer produkter som kasserats av andra företag: han tjänade 1 miljon $ på ett år
Advertisement

Marknadens lag är baserad på utseende och samhället bygger främst på den yttre bilden. Varje produkt måste faktiskt ha vissa visuella standarder för att ställas ut. Det finns en risk att en välsmakande kaka inte bjuds ut till försäljning på grund av att den är för stor eller har några visuella brister. Men vad händer med dessa produkter som inte ser perfekta ut, men har en avgjort god smak? Tyvärr slängs de.

James Eid, en kille på 21 år, bestämde sig för att vända den trenden. Han är född i en flera generationers bagarfamilj, vilket har tillåtit honom att, redan från tidig ålder, lära sig processen som ligger bakom framställningen av jästa produkter. Av denna anledning bestämde han sig för att skapa Earth & Wheat, ett företag som minskar matsvinnet till ett minimum.

via National World News

Advertisement

Den unge entreprenören beslutade sig för att ta, från familjeföretagen, alla de produkter som skulle hamna i soptunnan på grund av brister, och göra lådor att sälja till konkurrenskraftigt reducerade priser. Inuti dessa lådor hamnar trasiga kakor och bakverk av "fel" storlek. Ursprungligen var denna idé bara reserverad för jästa produkter, men på grund av dess framgång utvidgades den även till annat som odlade produkter. Frukt och grönsaker med en viss form eller med små märken som kan vara svåra att sälja, sparades av Earth & Wheat.

Killen är mån om att precisera att det är produkter av högsta kvalitet, att det helt enkelt är produkter som företagen har valt att inte sälja på grund av dess utseende som inte är så inbjudande, men enligt honom är det inte ett motiv för att slänga dem. "Smaken på dem - står det på hans hemsida - är deras vanliga smak, de har bara inte en perfekt form, men de är fräscha och läckra".

Advertisement

Hans idé är mycket uppskattad, så passs att Eids företag på kort tid har haft en enorm framgång och fått honom att tjäna, på bara ett år, omkring en miljon dollar. James har lyckats att starta en lönsam verksamhet som samtidigt gör det möjligt att exploatera utmärkta råvaror, men med fel "former".

Vad tycker du om detta? Använder du dig av något system för att minska på matsvinnet?

Advertisement