Efter många år av arbete kommer han försent för första gången och får sparken: kollegorna tar hans parti

av Titti Carlberg

17 Augusti 2022

Efter många år av arbete kommer han försent för första gången och får sparken: kollegorna tar hans parti
Advertisement

Att arbeta hör till de mest grundläggande i en vuxen persons liv, det är nödvändigt för ens egen och för familjens försörjning. Av denna anledning finns det ett ögonblick av destabilisering om du blir avskedad. Ingen vill höra orden "du är avskedad", eftersom det tar bort en referenspunkt och rubbar rutinen som vi har skapat.

Även om man kanske inte älskar sitt jobb så är det skrämmande att plötsligt vara utan det. Detta behöver dock inte betyda att ens karriär är över, utan det kan faktiskt representera en nystart i livet. Den orättvisa uppsägningen kanske gav den anställde inget annat än ytterligare möjligheter och dessutom avslöjade företagets sanna policy.

via No_StopItStepbro/ Reddit

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Den anställde mannen som vi ska berätta om kom, efter sju års arbete på samma företag, försent för första gången och denna lilla olägenhet kostade honom jobbet. Han fick sparken. Hans arbetskamrater, efter att hört nyheten, valde att protestera genom att komma försent morgonen efter och de tänkte fortsätta med det varje morgon tills deras kollega blev återanställd. Avsikten var inte bara att driva på för att deras kollega skulle anställas på nytt, utan också för att förändra saker och ting.

Ett litet misstag ska inte oåterkalleligt behöva påverka en karriär. "Syftet - säger Redditanvändaren som skrev inlägget - är att vi ska få rättigheter och bli uppskattade för det vi gör, men framförallt tryggheten att ha ett jobb, nu som i framtiden". Deras protest nådde önskat resultat, chefen återkallade uppsägningen för den anställde, men vid det laget var det han som tackade nej till erbjudandet.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Rädslan att när som helst förlora sitt jobb leder verkligen inte till att man arbetar på bästa sätt. En lugn miljö hjälper dessutom till att öka produktiviteten.

Den sparkade medarbetaren var stolt över sina kollegor, även om han betonade att det inte var nödvändigt att göra det som de gjorde. Men nu ville han dock välja att inte vara orolig för oväntade händelser, så han bestämde sig för att inte återvända till den negativa miljön.

Ett litet misstag kan hända alla, men den här mannen fick betala dyrt för sitt. Gjorde han rätt som valde att inte gå tillbaka dit när avskedandet togs tillbaka?

Advertisement