Den här simmaren höll på att bli attackerad av en haj, men delfinerna skyddade honom

av Titti Carlberg

16 Augusti 2022

Den här simmaren höll på att bli attackerad av en haj, men delfinerna skyddade honom
Advertisement

Havet har alltid väckt ett extremt intresse hos människan. Det blå bordet som sträcker sig enormt mot horisonten, har fått många individer att gå ombord och hissa segel för att kunna utforska det grundligt. 

Adam Walker har alltid varit attraherad av havet och han har valt att ägna hela sitt liv åt det, så pass att han blev en av de 6 män som har genomfört Ocean's Seven Challenge, han utförde alltså de sju maratonsimningarna i öppet hav.

Till en början, på grund av en skada, tvingades han vila från sin stora passion, som han, med tiden, återupptog med mer och mer styrka och pressade  sig själv att göra det han är bäst på: simma. Hans liv består dock av ständiga utmaningar, särskilt mot sig själv. I en av de utmaningarna befann han sig mitt i en grupp delfiner som skyddade honom mot en haj.

via Adam Ocean Walker/YouTube

Advertisement

Den brittiska simmaren dök ner i havet utanför Nya Zeelands kust för att slå ytterligare ett rekord, det att simma över Cooksundet (avståndet är cirka 16 sjömil). Strax efter att ha dykt i vattnet får Adam syn på en grupp delfiner närma sig honom. Till en början kunde han inte förstå varför, men ögonblicket senare märkte han att några meter från honom simmade det en haj.

Advertisement
Adam Ocean Walker/YouTube screenshot

Adam Ocean Walker/YouTube screenshot

När delfiner känner lukten av fara samlas de i flockar och börjar simma i cirklar. Den här gången var det dock den brittiske simmaren som var i centrum för denna defensiva uppställning. Adam insåg vid det tillfället vad som var på gång: de skyddade honom. Hajen försvann efter en stund och mannen kunde fortsätta att koncentrera sig på att nå sitt mål.

"Jag kan inte säga med säkerhet att delfinerna kom i flock för att skydda mig, men jag kan dock säga att efter att hajen försvann, efter ett par minuter, stannade de dock vid min sida i ytterligare 50 minuter, vilket var en fantastisk upplevelse." Havet har alltid varit Adams hem och det verkade som att delfinerna förstod att han var i fara så de tvekade aldrig att skydda honom.

Tror du att det var en tillfällighet eller tror du att de kom för att skydda honom?

Advertisement