De seglar utanför Bermudatriangeln och hittar en mystisk övergiven båt

av Titti Carlberg

20 Februari 2023

De seglar utanför Bermudatriangeln och hittar en mystisk övergiven båt
Advertisement

Bermudatriangeln är ett geografiskt område i Atlanten som avgränsas av Florida, ön Puerto Rico och skärgården Bermuda. Området är numera känt för de flesta som "Dödens Triangel" där ovanliga försvinnanden av fartyg och flygplan sker och många olyckor inträffar. Denna myt började spridas från nittonhundrafemtiotalet och matades med mysterielitteratur trots att det saknades grund, eftersom antalet olyckor och försvinnanden, enligt forskare, inte skiljer sig från de som sker i andra väl trafikerade områden.

Oavsett om man tror på legenden eller inte, berättelsen om detta fynd kommer definitivt inte lämna någon likgiltig. Låt oss upptäcka den tillsammans.

via News.am

Advertisement
Ocean Research Project/YouTube screenshot

Ocean Research Project/YouTube screenshot

Två forskare från Ocean Research Project hittade en övergiven båt på drift utanför Bermudatriangeln. Forskarna närmade sig och klev ombord på båten med stor oro över vilket öde besättningen hade mött, de dokumenterade fyndet i en video på deras sociala Youtube-kanal.

"Den här segelbåten är helt övergiven" förklarar däcksmannen Matt Rutherford när han ger sig ut för att undersöka den. "Jag har ingen aning om vad som finns på den, jag tänker se mig omkring och jag hoppas att jag inte ser något obehagligt" avslutar han när han kliver ombord.

"Förresten, detta är verkligen absurt, 800 miles från Bermuda, 1500 miles från USA, stående på en vacker Swan 48 mitt på havet", utbrister Matt förvånat efter att ha konstaterat att båten är övergiven. De bestämde sig dock för att bogsera den till närmaste ö, men efter tre dagars navigering tvingades de kapa bogseringslinan som de hade satt fast runt rodret och vid brottstället på grund av ett motorhaveri.

Advertisement
Ocean Research Project/YouTube screenshot

Ocean Research Project/YouTube screenshot

Swan 48 ägdes av skepparen Alan McGettigan från Royal Irish Yacht Club. Enligt ägarens rekonstruktion hade han och 3 andra besättningsmedlemmar avvikit från Connecticut, först på väg till Bermuda och sedan till Antigua. På grund av plötsligt försämrade väderförhållanden, utanför Delaware, drabbades båten av ett mekaniskt fel och besättningen räddades av ett handelsfartyg, vilket innebar att de blev tvugna att överge den nyinköpta segelbåten. Händelsen går tillbaka till drygt tio år innan upptäckten och ägaren hade varit övertygad om att den hade hamnat på havets botten.

Det är helt otroligt hur den här båten har förblivit i ett nästan perfekt skick under alla dessa år, eller hur?

Advertisement