En fartygsresa tar en oväntad vändning: stormen visar den okända sidan av kryssningen

av Titti Carlberg

20 Mars 2024

En fartygsresa tar en oväntad vändning: stormen visar den okända sidan av kryssningen
Advertisement

Det är inte all som gillar kryssningar, ändå har de genererat en bild som många definierar som "en dröm". En blå himmel så långt ögat når, ett glasklart hav som når horisonten, många aktiviteter och lekar ombord, en aperitif i solnedgången är alla bilder kopplade till kryssningar. Men i verkligheten kan det dock vara mer annorlunda än vi tror, vilket framgår av en ny viral video där en kryssning tar en oväntad... vändning.

Advertisement

En kryssning på ett stormigt hav: videon visar effekterna på kabinen

En kryssning på ett stormigt hav: videon visar effekterna på kabinen

leesh.downey_/Instagram

När man ser videon som delats av Alisha Downey på Instagram är det till en början svårt att förstå vad det är som händer. Rubriken säger bara "en kryssning som gick fel" men inget som klargör vad som hade hänt. Sedan börjar bilderna visa mer: havet utanför verkar argt, som om en storm är på väg och plötsligt börjar föremålen i kabinen flytta på sig.

I inspelningen visar Alisha hur fartyget rullar på det stormiga havet, så pass att filmen visar sneda bilder och allt runt omkring börjar falla. Det finns i synnerhet ett tomt vinglas, som till en början står still, rör sig sedan en bit för att slutligen falla till golvet, vilket utökar kaoset. En semesterresa att glömma, kort sagt, men en viral video som visar den "okända" sidan av kryssningar.

Advertisement

"Anledning nummer 3498 till varför jag aldrig kommer att åka på en kryssning"

"Anledning nummer 3498 till varför jag aldrig kommer att åka på en kryssning"

leesh.downey_/Instagram

Naturligtvis utlöste videon en serie kommentarer från dem som såg bilderna av stormen, i en blandning av ironi, oro och klassisk sociala media-humor. En person kommenterade "anledning nummer 3498 till varför jag aldrig kommer åka på en kryssning". Vem vet vad de andra 3497 anledningarna är, om de existerar: detta verkar mer än tillräckligt.

En annan person råder Alisha och hennes man "gå ut på den där balkongen, du betalade väl extra för den, eller?", men vi tvivlar på att de ville göra det. Vissa av webbanvändarna påpekar att det fanns gott om tid att hindra glaset från att ramla innan det gick i kras, men det kanske - fortsätter de - var viktigare att spela in en video att dela på sociala medier. Slutligen bestämmer sig en person för att ta upp århundradets fråga och skriver "vilket är värst, den här stormen eller turbulensen på ett flygplan?". Ingen svarade.

Effekterna av en storm på en kryssning

Även om det är en "mörk" sida, är det oundvikligt att undra vilka de verkliga effekterna av en storm kan ha på ett kryssningsfartyg om man har oturen att befinna sig mitt i den. Nu är både kryssningsfartyget och besättningen utrustade för dessa eventualiteter, men en storm kan göra navigeringen väldigt obekväm. Den första effekten är den stora instabiliteten ombord, vilket visas i videon som delas av Alisha. Skador uppstår på grund av att föremål faller till följd av fartygets överdrivna rullning eller, i värre situationer, till och med eventuella strukturella skador.

Som vi nämnde, moderna kryssningsfartyg och besättningen vet hur man hanterar dessa situationer, men det är viktigt att passagerarna antar ett försiktigt beteende om det stormar under en kryssning. 
Kort sagt, den virala videon är trevlig att se och användbar för att kommentera, men fanns det verkligen ingen tid att stoppa glaset innan det föll för att undvika skadan. Till kommentarerna den hårda domen.

Advertisement