Han seglar ensam i en liten båt på Stilla Havet: en video visar något som skrämmer webbanvändarna

av Titti Carlberg

11 Juli 2024

sailing_songbird/Instagram

Advertisement

Att segla ensam över havet är en unik och säkerligen väldigt spännande upplevelse: en man bestämde sig för att göra det och visade på webben något verkligen överraskande och skrämmande.

Han är långt från fastlandet på Stilla Havet

Att gå ombord på en liten båt för att korsa Stilla Havet i fullständig ensamhet, förutom mobiltelefonen som ansluter till resten av världen. måste vara en unik upplevelse. Just genom sin mobiltelefon bestämde sig mannen för att ge sig ut på detta äventyr och han uppdaterade sina follower dagligen.

Genom kontot sailing_songbird, delar Luke, från att vara en musiklärare på gymnasiet till att bli en sjöman, bilder och videor från sin företagssamma resa. Att ta sig runt Seattle på en 8 meter segelbåt" står det i hans biografi på Instagram. 

Det var dock särskilt ett klipp som väckte webbanvändarnas förvåning, och framför allt en känsla av oro: mannen förklarade att han befann sig långt från fastlandet och visade sin position på Google Maps.

Advertisement

Han lämnar segelbåten på en SUP till Stilla Havets mest avlägsna punkt

Lukes plats på Google Maps, långt från fastlandet

sailing_songbird/Instagram

"Det är så desorienterande att inte se något vid horisonten" skriver Luke. "Det är den 31dagen jag seglar ensam över Stilla Havet och jag har tappat bort min segelbåt" säger han. "Jag skojar bara, den är där borta, väldigt långt borta och liten. Jag har fastnat här, det blåser inte." Efter en månads ensamsegling bestämde sig Luke för att blåsa upp sin "uppblåsbara paddelbräda för att träna lite."

Men det var inte det som förvånade och imponerade på webbanvändarna: "Jag är så långt bort från fastlandet man kan komma på vår planet. Det är otroligt desorienterande att vara på en SUP med absolut ingenting vid horisonten, förutom en fantastisk solnedgång. Åh, jag är mer än 1.600 km bort från fastlandet och det är så fridfullt här, detta är definitivt en av de mest fantastiska saker jag någonsin har haft förmånen att uppleva." Men om Luke verkar känna sig bekväm mitt ute på havet verkar webbanvändarna inte vara av samma åsikt.

Han delar positionen från hjärtat av Stilla Havet

Lukes båt, inramad bakom honom, på stort avstånd från honom

sailing_songbird/Instagram

"Det är absolut inte normalt att vara så avslappnad på en SUP så långt från din båt, med förmodligen tusentals meter vatten under dig" skrev någon. Faktum är att hur underbart det än kan vara att se solnedgången på havet, i absolut frid, så verkar det också ganska skrämmande. Men inte för Luke.
"Bror, vilket vackert och sublimt ögonblick. Återvänd omedelbart till din båt" lyder en av kommentarerna. "Vännen, detta verkar vara en onödig risk. Tänk om du tappar din båt ur sikte? Tänk om väderförhållandena ändras och du inte kan paddla så lätt längre?" observerar en follower. Och det råder ingen brist på dem som fruktar att Luke kan tappa sin telefon i vattnet.

Kort sagt, det finns många varibler och möjliga oväntade händelser, webbanvändarnas oro är förståelig. Vissa uttryckte dock sin respekt för hans mod, som för många andra slutar i hänsynslöshet: "detta är en av mina största rädslor och du gör det för skojs skull", "Vilket otroligt sällsynt ögonblick. Att vara i en värld med 7 miljarder andra och ha den här friden för sig själv. Så vackert."

Hur många av er skulle göra detta?

Advertisement