Han söker ett jobb som chef, 14 år senare har han ännu inte fått något svar, som hämnd skämtar han med företaget

av Titti Carlberg

13 Augusti 2022

Han söker ett jobb som chef, 14 år senare har han ännu inte fått något svar, som hämnd skämtar han med företaget
Advertisement

När man har varit på en anställningsintervju vill man naturligtvis få veta hur det har gått: i en ideal värld, eller åtminstone normal, bör det vara det minsta man kan begära, men alltför ofta verkar det inte så. Efter ett urvalsmöte på tio minuter till en timme, beroende på företag, får man bara svaret "vi hör av oss" men det händer dock inte. Aldrig någonsin. Ett respektlöst beteende mot kandidaten som söker jobbet, som säkert har investerat tid och kanske till och med pengar - och går till anställningsintervjun full med förhoppningar. Vissa bryr sig inte, utan går bara framåt i jobbsökandet, andra, istället, gör inte det utan tar istället "hämnd" på företaget.

via Times Now

Advertisement
littleslugcomedy/TikTok

littleslugcomedy/TikTok

Little Slug Company är namnet som huvudpersonen har gett sitt konto som är myckt populärt på TikTok. På det utnyttjade han sin popularitet för att offentligt hämnas på ett företag som för 14 år sedan, inte följde upp hans kandidatur. Mannen hade faktiskt ansökt om att arbeta som front-of-house chef på The Royal, skyldiga till att aldrig har gett honom något svar.

Av denna anledning kom den sökande arbetaren på ett skämt för att ta sin hämnd, och publicerade videon på sin profil, vilken tjänade miljontals visningar. Klippet visar Little Slug Company ringa ett telefonsamtal till företaget som hade ignorerat honom. 
"Hej, jag sökte jobb på The Royal för ett tag sedan och anledningen till att jag ringer är för att jag vill ta tillbaka min kandidatur" säger tiktokern i början av videon.
Från andra sidan hör man en röst som svarar. "Okej, det går bra, vilken tjänst var det ni sökte?"

Advertisement
littleslugcomedy/TikTok

littleslugcomedy/TikTok

"Det var tjänsten som Front-of-house chef" svarade mannen.
"Jag ser inte den tjänsten på listan, när sökte du den?" frågade den Royal-anställde.
"År 2008", svarade Little Slug Company. "Ni har gjort ansökningsprocessen väldigt lång och komplicerad, och jag har aldrig fått ens ett mejl, så jag trodde att ni fortfarande håller på med urvalet. Jag lyckades hitta ett nytt jobb idag, så jag tyckte att det var bäst att dra tillbaka min ansökan hos er."

Efter denna roliga gagen, sparade inte webbanvändarna på sina åsikter, helt klart till förmån för Little Slug. "De slösade bort din tid, det är helt okej att du slösar bort deras", "Grabben som svarade i telefonen går förmodligen fortfarande i grundskolan" och "När jag började söka jobb sökte jag till 150 företag inom loppet av 4 månader och jag har aldrig fått några svar av något av dem."

En rolig video med kommentarer som speglar den trista verkligheten. Vad tycker du om denna lilla hämn som tiktokern utförde och vad tycker du om företagets beteende?

Advertisement