Denna skotska ö med tillhörande fyr kostar mindre än en bostad i London: den otroliga fastighetsannonsen

Titti Carlberg

18 Augusti 2022

Denna skotska ö med tillhörande fyr kostar mindre än en bostad i London: den otroliga fastighetsannonsen
Advertisement

Fyrar är fascinerande strukturer med en romantisk stil. Deras ensamma bild som styr och lyser upp havet från ovan har inspirerat många konstnärer och författare, så pass att den har placerats i centrum på många tavlor och i romaner.

Var och en av oss har åtminstone en gång i livet velat fly och flytta långt från alla andra. Fyren på en öde ö kan vara en idealisk plats för detta. Nu kan Londonbor faktiskt överväga denna hypotes. En fastighetsmäklare har publicerat en mycket speciell annons där de säljer en hel ö med en fyr på till ett verkligt oslagbart pris.

via knightfrank

Advertisement

knightfrank

Bostäderna i den engelska huvudstaden har höjts till mycket höga kostnader och nått rekordnivåer. Genomsnittspriserna ligger nu runt 500.000 pund. 

De människor som älskar lugn och ljud av vågor som slår mot klippor kan välja billigare alternativ, de kan faktiskt flytta till fyren på Pladda Island som erbjuds till försäljning till ett pris som är betydligt lägre än Londons bostäder, den kostar nämnligen bara 350.000 pund.

Ön ligger en mil utanför kusten av Isle of Arran, det är en landremsa på 11 hektar. Förutom fyren köper du faktiskt också marken runt om och stugan, som är destinerad åt vakten, den har 5 sovrum plus två stora vardagsrum. Dessutom, om du vill ta emot gäster, oroa dig inte, det finns ett separat annex med sovrum, kök, badrum och matsal. Det skulle alltså inte bli en helt ensam upplevelse eftersom det finns gott om plats till att ta emot vem du vill.

knightfrank

Detta är den idealiska platsen för en naturentusiast. Förutom att ha havet tillgängligt när som helst på dygnet är Paddla Island mycket bördigt och framförallt en rastplats som älskas av många sjöfåglar. Närvaron av piren gör att holmen lätt kan nås även med båt, såväl som med flyg. Den enda nackdelen är avståndet till ställen där du kan köpa grundläggande förnödenheter. Ska man flytta dit måste man vara väl förberedd.

Även om hypotesen är suggestiv och tanken på att ge upp allt och flytta till en öde ö ofta blinkar i någons sinne, skulle det vara ett väldigt modigt val att flytta till Paddle Island.

Skulle du klara av att bo i en fyr långt från allt?

Advertisement