En lärare som är täckt med tatueringar är förbjuden att undervisa i vissa klasser: "barnen tycker att han är läskig"

av Titti Carlberg

24 April 2022

En lärare som är täckt med tatueringar är förbjuden att undervisa i vissa klasser: "barnen tycker att han är läskig"
Advertisement

Lärarens gestalt är väldigt viktig hos var och en av oss när det gäller utbildning: särskilt i barndomen, förhållandet till läraren kan på ett avgörande sätt påverka inställningen till skolan och studierna. Många av oss minns fridfulla och inte så fridfulla episoder från den perioden, av vilka några var särskilt betydelsefulla för att förbli fastetsade i minnet.

Varje lärare bör veta hur man värderar eleverna under lektionen och etablera en relation av ömsesidig respekt med sina elever.

Hur viktig är aspekten i denna fråga? Enligt vad som hände med en lärare som blev fråntagen några av sina klasser på grund av att han har sin kropp täckt av tatueringar, verkar det ha en viss relevans.

via Daily Mail

Advertisement

Sylvain Helaine är en lärare som har arbetat i skolor i Storbritannien och Frankrike i mer än tio år, med en egenhet: hans ansikte och kropp är täckt med tatueringar. Till och med tungan och ögonen är fulla med tatueringsbläck: ögonvitorna är faktiskt helt svarta.

För att genomföra det känsliga och farliga ingreppet åkte han till Schweiz. I slutet av behandlingen var han blind i flera dagar, och av den anledningen avråder han att andra följer hans exempel. Faktum är att det är många som inte har återfått synen.

Enligt mannen är hans utseende hans starka sida: han tror att det kan lära barnen en grundläggande sak, nämligen tolerans mot andra.

Men alla håller dock inte med om hans åsikt: i själva verket har Sylvain förbjudits att undervisa barn som är yngre än sex år, eftersom han anses som "mycket skrämmande".

Advertisement

Helaine har spenderat en summa på 52.000 pund för sina tatueringar. Detta har gett honom smeknamnet "världens mest skrämmande lärare" och blivit fråntagen några av sina klasser. Det beslutet togs efter en specifik händelse: en treårig pojke drömde en mardröm efter att ha sett honom.

"Han klagade till sina föräldrar som skrev ett brev till mina överordnade" berättar Helaine, som trots det fortsätter att vara stolt över sitt utseende och anser att det är lärorikt: "De barn som ser mig lär sig tolerans mot andra. När de väl är vuxna är det mindre sannolikt att de blir rasistiska och kommer inte att se på funktionshindrade som om de vore en del av en cirkus."

Vad tycker du om detta? Är det rätt att Sylvain inte får undervisa de allra yngsta, eller håller du med om deras synsätt?

Advertisement