Skuggan från hans bil faller på platsen för funktionshindrade: han får böter

av Titti Carlberg

24 April 2022

Skuggan från hans bil faller på platsen för funktionshindrade: han får böter
Advertisement

Vem har aldrig fått böter? Visst: det finns mer eller mindre försiktiga bilister och andra kanske lite mer distraherade, och förbiseenden och glömska kan alltid lura runt hörnet, och utlösa de hatade sanktionerna.

Det finns dock fall där man kan få böter även när man respekterar reglerna fullt ut. Den engelska mannen som vi ska berätta om, vet något om det. Otroligt nog fick han den fruktade lappen för intrång på en parkeringsplats för funktionshindrade, även fast han inte ställt bilen på den.

Så varför fick han böteslappen?

Skuggan från hans Ford "föll" på platsen för funktionshindrade. Otroligt? Visst men trots det sant. Låt oss se vad som hände.

via Metro

Advertisement

‘It’s completely wrong. They’re enforcing something that’s not there', the man fumed.

Pubblicato da Metro su Giovedì 21 aprile 2022

När trädgårdsmästaren Matthew Cole parkerade sin bil utanför postkontoret i Blackheat, en stadsdel söder om London, trodde han aldrig att han hade parkerat fel. Men ändå, ungefär en månad senare fick han en rapport som informerade honom om att han skulle behöva betala 65 pund för otillåten parkering i ett område som var reserverat för funktionshindrade.

Förvånad tittade han på bilden av den påstådda överträdelsen och insåg att böterna hade utfärdats på grund av att skuggan från hans bil föll på den reserverade platsen. 

Ja ni läste rätt: det står skuggan. 

Så han bestämde sig för att göra böteslappen känd för media, och avsnittet gick snabbt runt på webben.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Jag har parkerat på den platsen minst tre gånger efter det, och stått i timmar - berättar Matthew - och det har aldrig varit något problem. Den dagen tog jag med min dotter på en fotbollsmatch och parkerade där för att jag visste att det var tillåtet".

Den bittra överraskningen kom helt oväntat. "Detta är absurt - fortsätter bilisten - de försöker få mig att respektera något som inte existerar. Jag har råd att betala 65£, men det är emot mina principer. De har skickat mig ett foto på skuggan från min bil, och jag har överklagat, även om bestridandet avslogs".

Tim1965/Wikimedia - Not the actual photo

Tim1965/Wikimedia - Not the actual photo

Utöver böteslappen, är det också förolämpande att inte få hävda sina rättigheter, med tanke på att myndigheterna och bevisen, fortsätter att hävda att Matthews Ford inkräktade på platsen för funktionshindrade, därför var böteslappen korrekt utfärdad. "Om jag inte betalar den inom en viss tid så fördubblas summan, så det verkar som att jag blir tvungen att slänga ut de pengarna".

Lyckligtvis för Matthew verkar det som att myndigheterna kommer att granska ärendet efter ett andra överklagande, även om förhoppningen, om att böterna ska upphävas, inte är så stor med tanke på de tidigare avslagen.

Under tiden kan vi bara ansluta oss till Coles förvirring: det är verkligen absurt att få böter för den anledningen, eller hur?

Advertisement