En restauranganställd får inte sin lön en månad och bestämmer sig för att ta en dramatisk hämnd

av Titti Carlberg

07 Juni 2023

En restauranganställd får inte sin lön en månad och bestämmer sig för att ta en dramatisk hämnd
Advertisement

I bland är det verkligen svårt att hålla sig lugn, när saker och ting inte går som det ska eller när det verkar som att folk vill göra illa oss. Detta är särskilt sant på arbetsplatsen och ofta, förr eller senare, kan de flesta människor berätta om ögonblick då ilskan har blivit levande och närvarande, av de mest olika anledningar.

Bristande respekt och låga löner, mobbning och arroganta attityder: det är verkligen svårt - om inte omöjligt - att hitta en arbetsmiljö som är fri från defekter, och den anställde vi ska berätta om vet säkert något om det. Huvudpersonen i en ganska uppenbar hämnd, som på kort tid gick runt på nätet och samlade på sig blandade reaktioner och kommentarer.

via New York Post

Advertisement
New York Post/Youtube screenshot

New York Post/Youtube screenshot

Händelsen ägde rum i Chicago, där den anställde på en snabbmatsrestaurang hade samlat på sig en hel del ilska i flera veckor. 

Anledningen?

Enkelt och förståeligt på samma gång: enligt vad som framkommit hade han inte fått sin lön en månad. Vi är inte medvetna om de exakta orsakerna till denna brist, men den anställde tog det verkligen inte bra alls, så pass att han planerade en dramatisk hämnd.

Utan att säga något till sina kollegor kom mannen till arbetsplatsen och började slå sönder allt. Med utgångspunkt från köket kastade mannen enorma mängder färsk och fryst mat på golvet, och avreagerade sig på ett sådant sätt som om det inte fanns någon morgondag. Hans framfart fångades på video vilken visade allt, inklusive kassaapparaten och flera elektroniska enheter i restaurangen, vilka medarbetaren klippte av sladdarna på.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Polisen ingrep, men vi vet inte vilka konsekvenserna blev för de förödande gester som denne man hade utfört, som i alla fall fick stöd av flera personer som läste hans berättelse. Det är faktiskt inte ovanligt att vissa arbetsgivare beter sig på fel sätt när det gäller lönen som ska betalas ut till de anställda, eller att de kräver för mycket utan att ge något tillbaka.

Den anställde kritiserades dock för de metoder han hade valt för att ta hämnd, men inte för de skäl som utlöste hans ilska, som av många definieras som mer än förståeliga.

Visst: dialog och sunt förnuft ska alltid sättas främst, men det är inte alltid möjigt. Vad tycker du om vad den här anställde gjorde?

Advertisement