Hon tillkännagav att hon var gravid och fick 7 månaders mammaledighet, men allt var en lögn

av Titti Carlberg

09 Mars 2022

Hon tillkännagav att hon var gravid och fick 7 månaders mammaledighet, men allt var en lögn
Advertisement

En gravid kvinna har rätt till mammaledighet, vilket varaktigheten varierar från land till land. Det är en period - runt födseln - då arbetaren kan avstå från arbetet och ändå få betalt. Under månaderna före födseln är absolut vila nödvändig, de första månaderna efter födseln är det - förutom vila - nödvändigt att ta hand om den nyfödda. 

En kvinna från Georgia, i USA, bestämde sig för att använda mammaledighet som en ursäkt för att få vara ledig från jobbet: hennes graviditet var en lögn.

via NY Post

Kvinnan som heter Robin Folsom, är 42 år gammal och bosatt i Goergia, USA. Hon arbetade på en statlig myndighet där hennes överordnade definierade henne som en mycket kompetent kvinna som alltid var närvarande på jobbet, även utanför arbetstid. Kort sagt, hon var alltid flitig och professionell, men - ingen vet varför - hon bestämde sig för att lura sina överordnade för att låtsas vara gravid så hon kunde ta ut mammaledighet.

Hur är det möjligt att simulera en graviditet? Och hur kom det sig att hennes överordnade inte märkte något?

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Enligt källor tillkännagav kvinnan de goda nyheterna för sin chef, och den stora lögnen tog sin början. En graviditet som under månadernas gång började bli synlig: magen växte och Robin, för att simulera sin graviditet, bar en falsk mage, jämförbar med dem som skådespelare använder. 

Robin fick 7 månaders mammaledighet, men det slutar inte här: hon skickade fotografier på sitt barn till arbetskamraterna, men på varje fotografi hade barnet ett helt annat utseende och hudfärg. Detta väckte misstankar och statliga tjänster involverades. Det visade sig att det inte fanns några officiella register över barnets födelse och att kvinnans hälsojournaler inte nämnde någon graviditet eller förlossning. Kvinnan greps därmed och anklagades för bedrägeri och nu riskerar hon upp till 25 års fängelse.

Åklagaren har sagt: "Bedrägeri av statliga anställda tolereras inte", sa Carr i ett uttalande. "Genom att arbeta med Georgias oberoende generalinspektör, har vi lyckats avslöja, undersöka och sätta stopp på detta bedrägeri. Vi står alltid upp för att skydda skattebetalarnas pengar och ser fram emot att ta fallet till domstol".

Advertisement