Ett företag skapar tältet som man fäster i bagageutrymmet och förvandlar bilen till en husbil

av Titti Carlberg

12 Mars 2022

Ett företag skapar tältet som man fäster i bagageutrymmet och förvandlar bilen till en husbil
Advertisement

Att reas och besöka världen på fyra hjul är många människors dröm. De som har möjlighet köper en husbil eller ett tält och ger sig iväg för att upptäcka nya resmål. Alla vill inte bo på hotell, oavsett om de är lyxiga eller inte: camping är också en möjlighet att vara i kontakt med naturen och återupptäcka skönheten i de små sakerna.

Det är just till denna kategori resenärer som företaget Mogics vänder sig, de har skapat ett utfällbart tält som kan sättas upp på 5 minuti och som förvandlar din bil till en husbil.

Advertisement

Du kan campa på stranden, uppe i bergen eller nere i en dal. Ta bara med dig detta tält som kan sättas upp på några minuter och ger extra utrymme till din bil. Du kan använda det som om det vore ett enkelt tält för att monera det på marken, eller haka fast det i bakluckan på din bil. På så sätt kan du komma åt tältet direkt från din bil. 

Tältet är kompatibelt med många olika bilmodeller och i allmänhet med alla bilar som har en öppningsbar baklucka. Det ska monteras med öppen baklucka och når en höjd på upp till två meter.

Advertisement

Du kan lägga en madrass i det, eller för att äta dina måltider eller - igen - för att läsa, studera eller arbeta. Det är dock inte som att ha en husbil, då man inte har tillgång till badrum eller kök. Dessutom så går det inte att köra bilen, naturligtvis, när tältet är uppmonterat: det ska sitta fast på bakluckan när bilen är still. 

Trots de stora skillnaderna representerar det ett giltigt och ekonomiskt alternativ till husbilen. Carsule är mycket bekväm och praktisk: när det väl är ihopfällt är dess dimensioner små och kan placeras i bagageutrymmet eller under sätet.

Tältets material är motståndskraftigt och vattentätt, så det skyddar dig från regn, vind och insekter. På tältets "tak" går det även att montera en glödlampa som ger dig ljus under de mörka kvällarna. Priset är cirka 343 euro och kan köpas via företagets hemsida och snart kommer den även att finnas tillgänglig på Amazon. Och det finns många som säger att de är intresserade av att köpa det.

Advertisement