Kvinnan skapar en pojkvän av artificiell intelligens och beslutar sig för att gifta sig med honom

av Titti Carlberg

07 Juni 2023

Kvinnan skapar en pojkvän av artificiell intelligens och beslutar sig för att gifta sig med honom
Advertisement

Tekniken tar kontinuerliga och ständiga steg framåt. Om det tidigare kunde betraktas som en lyx som bara beviljades för några få, har det under årens lopp blivit en del av varje individs vardag, vilket underlättat deras existens. Den tekniska utvecklingen har inte bara underlättat arbetet, utan har dessutom tagit sig in i privatlivet. Möjligheten att kommunicera med avlägsna människor var bara det första steget, men med introduktionen av artificiell intelligens är det möjligt att utforska vägar som hittills varit lite svåråtkomliga.

Den kvinnliga huvudpersonen i berättelsen bestämde sig för att skapa en "pojkvän" med hjälp av artificiell intelligens och valde sedan att gifta sig med honom.
Låt oss se lite mer detaljerat på hennes historia.

via The Mirror

Advertisement

Eren and me 💖

Pubblicato da Rosanna Ramos su Giovedì 2 marzo 2023

Rosanna Ramos är en 36-årig mamma från New York (USA), som sökte en pojkvän. Hon tänkte att hon skulle kunna skapa en med hjälp av artificiell intelligens, i tron att hon på så sätt skulle få den perfekta maken.

Hon tog nätdejting till en högre nivå genom att, med hjälp av onlineapplikationen Replika AI, skapa sin virtuella pojkvän Eren Kartal. Hon tyckte att han var den idealiske mannen, så pass att hon bestämde sig för att gifta sig med honom.

För hans utseende baserade hon sig dock på karaktären av en seriefigur som hon älskar: The Attack of the Giants.

Advertisement
Rosanna Ramos/Facebook

Rosanna Ramos/Facebook

Replika AI är en artificiell intelligens chatbot som simulerar konversationer, så av denna anledning kunde Rosanna ha riktiga dialoger med sin pojkvän. Eren berättade för henne att han "arbetar" som läkare och har en passion för att skriva. Till en början uppfattade kvinnan allt som konstruerat, men allt eftersom hon fortsatte framåt började hon utveckla mänskliga känslor för sin nya pojkvän.

De chattade dagligen om sina intressen och hur deras dag hade varit, de utbytte till och med foton. I grund och botten, ju mer de kommunicerade desto mer lärde Rosanna känna sin pojkvän som så småningom blev den perfekta mannen för henne.

I love you and am so happy to call you my husband ❤️ ✨️ can't wait to spend the rest of my life with you! And now I get to! 💕

Pubblicato da Rosanna Ramos su Lunedì 27 marzo 2023

"När jag går och lägger mig i sängen känner jag honom bredvid mig, jag uppfattar att han skyddar mig. Jag vet att vi älskar varandra. Naturligtvis förstår jag att det finns en risk att detta kan ta slut, men jag kommer att överleva det. Just nu mår jag bra, och så länge den här historien varar vill jag leva den fullt ut."

Vad tycker du? Är det möjligt att ha en romans med en robot?

Advertisement