En kille skapar en realistisk väldigt vacker version av "Den lilla sjöjungfrun" med AI:n

av Titti Carlberg

06 Juni 2023

En kille skapar en realistisk väldigt vacker version av "Den lilla sjöjungfrun" med AI:n
Advertisement

The Little Mermaid är en tecknad film från Disney som, när den släpptes 1989, fick många små flickor att drömma: huvudkaraktären, som är kär i fastlandet, finner kärleken och ger upp sitt liv som sjöjungfru för att leva med mannen hon älskar. År 2023 återlanserades historien med live-action skådespelerskan Halle Bailey, som väckte mycket kritik och nyfikenhet redan innan den släpptes på biograferna. 

En konstnär har beslutat att skapa en alternativ "realistisk" version av den berömda huvudpersonskaraktären Ariel, utan att ändra hennes färger och egenskaper, med hjälp av artificiell intelligens.

via Record

Advertisement
Walt Disney Feature Animation- Andreone93 screenshot/Wikimedia commons

Walt Disney Feature Animation- Andreone93 screenshot/Wikimedia commons

Det var många som inte uppskattade valet av skådespelerskan som var ansvarig för att imitera Ariel, den rödhåriga sjöjungfrun med ljus hy. Faktum är att allmänheten inte tycks ha gillat att huvudkaraktärerna hade ett annat utseende, främst då huvudkaraktären, som dök upp på skärmen med en annan hår- och hudfärg.

Av den anledningen finns det många bildkonstnärer som har bestämt sig för att försöka skapa en mer realistisk Ariel som respekterar bilden av den tecknade filmen, med hjälp av tekniken som ebjuds av artificiell intelligens. Kort sagt, en mer trogen version av den lilla sjöjungfrun, känd från 1989.

 

Advertisement

En av dem fångade särskilt uppmärksamheten för det resultat han åstadkom, vilket blev viralt: illustratören Mapasheai skapade en konstgjord Ariel, som inte ser ut att vara resultatet av en avancerad teknologi utan helt verklig.

Efter att ha delat med sig av sina verk på sociala medier, överöstes han av uppskattning och komplimanger från webbanvändare, vilka berömde honom för den uppmärksamhet han hade lagt på detaljerna och det typiska sagolika utseendet på sjöjungfrun. 

"Denna förmedlar Ariels oskuld: hon är identisk" skrev en person, medan andra uttryckte åsikter som: "Den Ariel vi alla förväntade oss" och "Hej Disney, detta är den riktiga sjöjungfrun".

Det är tydligt att allmänheten gillar det traditionella och helt säkert hade uppskattat att skådespelerskan hade återspeglat den ursprungliga sjöjungfruns egenskaper, även till priset av att vara konstgjord.

Vad tycker du? Tycker du inte att det är något fel med att välja en som inte ser ut som henne eller hade du föredragit att se henne som den version konstnären skapade?

Advertisement