1 man av 8 erkänner att de tar med sig kondomer på begravningar eftersom "man kan aldrig veta"

av Titti Carlberg

05 Juni 2023

1 man av 8 erkänner att de tar med sig kondomer på begravningar eftersom "man kan aldrig veta"
Advertisement

Det finns sanningar och aspekter av verkligheten som kanske tenderar att förbli dolda och 'osagda', men som dock är väl närvarande och mycket vanligare än man tror. Ofta jagar vi bort den här typen av saker, även om bekräftelse på dess spridning är välkänd, precis som i denna singulära undersökning vi ska berätta om.

Vad handlar den om? Du får svaret på det omedelbart: ett bevis på att begravningar, för många män, inte bara är ett sorgligt avskedstillfälle, utan också och framför allt situationer där de kan göra... sentimentala erövringar. Nej, vi skämtar inte, och vi vill heller inte vara vanvördiga: undersökningen i fråga berättar om en specifik "allierad" som många män tar med sig till en begravning. Här är den.

via Daily Mail

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Kondomer på begravning? Ja tack: detta är vad som framkom från en onlineundersökning gjord av det amerikanska preventivmedelsföretaget "Trojan", en av de största utomeuropeiska företag som tillverkar dessa skydd.

Även om begravningsmiljön kan tyckas vara den sista platsen för att göra en erövring, verkar det som att många män är väldigt självsäkra, så mycket att forskning har visat att en av åtta män under 35 års ålder har kondomer med sig när de ska säga hej då till en släkting eller bekant.

Undersökningen involverade drygt 2.000 amerikanska vuxna och uppmärksammade en sanning som många kanske ville dölja. Hur som helst gör det en verkligen nyfiken att tänka på något sådant: uppenbarligen är möjligheten att göra sentimentala erövringar en aspekt som för många inte alls krockar med det högtidliga och sorgliga i en begravning.

Advertisement
CCNull - Not the actual photo

CCNull - Not the actual photo

Tvärtom är det välkänt och bevisat att uppskattning och att ha fysiska relationer kan vara till stor hjälpför att uppleva positiva känslor och lycka. Detta bidrar säkert till beslutet att ta med sig en kondom, kanske efter den klassiska "för säkerhets skull"-tanken, nödvändig i alla lägen.

Kort sagt: det finns olika sätt att bearbeta (eller få den bearbetad) en sorg, vilket denna undersökning verkar ha bevisat! 
Vad tycker du?

Advertisement