Bor i en husbil på uppfarten så hon kan hyra ut huset

av Titti Carlberg

30 April 2023

Bor i en husbil på uppfarten så hon kan hyra ut huset
Advertisement

Många gånger kan det hända, trots att man jobbar, att man inte klarar försörja sig. Det är alltför ofta oväntade utgifter som tvingar en att omvärdera sina prioriteringar eller börja ta av sina besparingar. Vid vissa tillfällen kan det dessutom bli nödvändigt att finna ett sätt för att tjäna lite extrapengar, och det finns några människor som med stor uppfinningsrikedom har lyckats hitta speciella men funktionella hjälpmedel.

Den kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse bestämde sig för att bo med sin familj på uppfarten till deras hus, för att kunna hyra ut huset. På det sättet kunde hon skrapa ihop en anständig summa pengar. Låt oss se.

via The Sun

Advertisement
aleximckinley/Instagram

aleximckinley/Instagram

Alexi McKinley är en 26-årig kvinna från Washington, USA. När hon blev gravid tvingades hon ta mammaledigt från sitt arbete som företagsförsäljningschef på ett Marriothotell. Hennes man, däremot är egen företagare. Deras inkomster vid den tiden var inte mycket att hurra över, så de var tvungna att finna en lösning. Därav tanken på att flytta in i en husbil parkerad på uppfarten till deras hus och hyra ut huset två veckor i månaden. På så sätt skulle de tjäna en hel del pengar med minimal ansträngning.

"Vi var säkra på att vi skulle tjäna bra med pengar på detta. Det kändes som en otrolig möjlighet och vi var i desperat behov av inkomst. Vårt mål var att betala av bostadslånet varje månad genom att hyra ut huset. Vi tog några kort på det och publicerade dem online. Efter 48 timmar fick vi två bokningar efter varandra. Vi köpte allt som kunde behövas till hyresgästerna, samtidigt som vi flyttade över våra privata ägodelar till husbilen".

Advertisement

Innan varje hyresgäst anländer städar de hela huset för att göra det välkomnande. "Ingen av våra kunder verkar ha något emot att vi bor på uppfarten, och många av dem bjuder in oss att hänga på uteplatsen i trädgården."

Hyresgästerna  betalar mellan 450 och 600 dollar per natt, beroende på period. Alexi och hennes man tjänade drygt 44.000 dollar under deras första hyresår.

Vad tror du, skulle du kunna tänka dig att göra ett sådant val?

Advertisement