x
Detta är kvinnan med flest piercingar…
Enorma marina varelser ses för första gången: forskare står En fråga om tajming: 15 fotografier tagna på rätt plats vid rätt tidpunkt

Detta är kvinnan med flest piercingar i världen: hon har passerat 11.000 och tänker fortsätta

02 Augusti 2022 • Av Titti Carlberg
20.679
Advertisement

Guiness World Records eller Guiness Book of Records, är en bok som publiceras årligen, sedan 27 augusti 1955 samlar den alla världens primater, från naturliga till mänskliga fram till de mest originella.

Det vi ska berätta om här hör utan tvekan till en av de mest originella. Kvinnan med flest piercingar i världen är världsrekordhållare. Den här personen hade år 2019 över 11.000 piercingar på sin kropp, den första gjorde hon 1997.

Låt oss se på den här märkliga historien om kvinnan och hennes världsrekord tillsammans.


Hon heter Elaine Davidson är 56 år och bor för tillfället i Edinburgh, Skottland. Hon piercade sig för första gången 1997 och år 2019 blev hon känd för att vara kvinnan med flest piercingar i världen. Hon är med i Guiness rekordbok för det enorma antalet piercingar hon har på sin kropp.

I januari 2019 uppgick antalet till 11.003 piercingar och under de följande åren kämpade hon för att hela tiden utöka den siffran.

Hennes piercingar har gjort henne känd, och det är faktiskt svårt att hitta en till person som har så många! Kvinnan säger att hon ofta byter smycken och för att försköna sitt utseende lite mer ackompanjerar hon det hela med ljus makeup och sticker in fjädrar i håret. Hon är utan tvekan en kvinna som inte är rädd för att dra till sig uppmärksamhet och hennes passion för att slå rekord vittnar om det.

Hon är en före detta sjuksköterska av brasiliansk härkomst som blev rekordhållare för första gången år 2020, när en Guiness-tjänsteman undersökte henne och fann 462 piercingar på hennes kropp, varav 192 av dem satt i ansiktet.

Elaine säger att hon aldrig tar av sig ringarna, smyckena eller knopparna och hon hävdar även att de sammanlagt väger minst tre kilo! För henne är det helt normalt att bära dessa accessoarer, hon erkänner att hon till och med har dem på sig när hon sover. 

År 2019 bestämde hon sig för att fortsätta pierca sig, inte så mycket för sin personlighet utan för att hålla sitt rekord.

"För att kunna slå mitt rekord måste man överstiga mitt antal", hade hon sagt år 2009, när hon hade 6.005 piercingar.

Vad tycker du om valet hos denna kvinna? Ganska unikt, eller hur?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du den här berättelsen?

Klicka "gilla" för att inte missa de bästa.

×

Jag är redan ett fan, tack