Hon slutar använda toapapper: säger att hon har hittat ett bättre alternativ

av Titti Carlberg

26 Februari 2023

Hon slutar använda toapapper: säger att hon har hittat ett bättre alternativ
Advertisement

Med tiden blir vårt samtida samhälle alltmer uppmärksamt på miljön. Medvetenheten har utvecklats så pass att man måste uppmärksamma alla beteenden man har, eftersom de skulle kunna påverka naturen ganska mycket. Just därför försöker vi på alla sätt och vis att minska avfallet till så gott som noll. Vissa influencer delar med sig på sociala medier av de knep de använder för att begränsa slöseri.

Faktum är att den kvinnliga huvudpersonen i vår berättelse har bestämt sig för att sluta använda toalettpapper, eftersom det är en produkt som producerar en stor mängd avfall och hon anser att hennes alternativ är bättre för att skydda miljön. Låt oss ta reda på vilket hennes alternativ är.

via Joe

Advertisement

Ali, känd på sociala medier under pseudonymen tiny_waste, delar dagligen videor där hon förklarar hur man minimerar avfall och slöseri för att skydda och bevara vår miljö. I olika klipp förklarar hon sitt beslut att inte längre använda toapapper, hon har ersatt det med något som hon kallar "familjetyg", det vill säga tygbitar som hon har klippt från en gammal pyjamas.

"När jag första gången hörde ordet familjetyg blev jag rädd att det handlade om en gammal trasa som hängde på en krok bredvid toalettstolen. Istället är det inget annat än toapapper av vanligt tyg. När jag har uträttat mina behov på toaletten tvättar jag mig i bidén, därefter torkar jag mig med en ren bit tyg som jag, direkt efter användning, lägger i tvättkorgen. Ingen tygbit återanvänds flera gånger, utan att först tvättas, det skulle vara väldigt äckligt".

Synd dock att inte alla i hennes familj håller med henne om denna metod, i själva verket har hennes man bestämt sig för att fortsätta använda toapapper.

Advertisement

Ämnet har fått många att ingripa och kommentera, det finns de som anser det ohygieniskt och att det är bättre att fortsätta använda toapapper, medan det finns de som är extremt nyfikna på hennes val.
"Jag tycker inte det låter som ett bra val""det är inte vettigt att avstå från toapapper" och "för oss kvinnor kan det vara ett bra val, det ser ju i alla fall mjukare ut".

Vad tycker du?

Advertisement