Arbetskamraterna bjuder på en överraskningsfest, han får en panikattack och får sparken

av Titti Carlberg

23 April 2022

Arbetskamraterna bjuder på en överraskningsfest, han får en panikattack och får sparken
Advertisement

På arbetsplatsen kan det hända i stort sett vad som helst. Kollegor, chefer och anställda är inte alla lika varandra, och därför händer det att vi kommer fram till ganska starka kontraster. Till den grad att en situation som anses vara lugn, fridfull och rolig kan förvandlas till en riktig mardröm.

En som vet det väl är medarbetaren, som på sin födelsedag fick en överraskningsfest av sina kollegor. Det är inte så självklart att alla gillar en sådan händelse, framförallt inte om man lider av störningar relaterade till ångest och panik. mannen i fråga har de problemen, men företagets personal tog dock inte hänsyn till det och den anställde fick en verklig panikattack. Som om det inte var nog, fick han på grund av det, sparken för sitt "uppförande". Låt oss se lite närmare på vad som hände.

via Twitter

Advertisement
Steve Jurvetson/Flickr - Not the actual photo

Steve Jurvetson/Flickr - Not the actual photo

Gillar du överraskningsfester? Om svaret är nej, ska du veta att du inte är ensam om det. Faktum är att inte alla älskar att vara i centrum för uppmärksamhet, och inte heller att behöva underhålla människorna som är på festen. Om du lägger till detta till hälsotillstånd som möjliga panik- och ångestattacker, riskerar den förberedda festen förvandla sig till något verkligt svårt för den som festen är för.

Det var därför Kevin Berling, tekniker på laboratoriet Gravity Diagnostics ett amerikanskt företag som har sin bas i Kentucky, varnade sin chef att en överraskningsfest kunde orsaka honom en panikattack. Fester organiserade på det sättet är en slags tradition  för företaget, men i Berlings fall skulle det ha lett till att han upplevde en stor stress, vilket de andra borde ha tagit hänsyn till.

Advertisement
Lars Plougmann/Flickr - Not the actual photo

Lars Plougmann/Flickr - Not the actual photo

Men istället förberedde de festen i alla fall. Enligt vad man har hört så skulle arbetsledaren som Kevin hade anförtrott sig åt, glömt att varna de andra om hälsotillståndet hos sin kollega som, som väntat, fick en panikattack. En banderoll, en födelsedagstårta och alla hans arbetskamrater samlade runt honom: det blev för mycket för honom, och den anställde kunde inte låta bli att sätta sig i sin bil och åka därifrån.

Om du vid det här laget tror att chefen visade förståelse, så tror du fel. Dagen efter, när Berling kom till jobbet, skickades han direkt hem av sin chef.

Varför?

Inte på grund av själva panikattacken, utan det faktum att han "dödade glädjen hos sina kollegor genom att bete sig som en käring".

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Otroligt, eller hur? Och det värsta är att Kevin efter några dagar fick ett e-postmeddelande där företaget informerade honom om att han skulle bli avskedad på grund av det som hade hänt veckan innan. Därmed beslutade den anställde att vidta rättsliga åtgärder och efter att ha stämt företaget beslutade juryn att ge honom rätt. På grund av hans hälsoförhållanden borde företaget faktiskt inte ha agerat så drastiskt, trots att uppsägningen enligt företagets företrädare skulle ha skett för att "arbetsplatsen inte var en säker plats för honom".

Så, den förre detta medarbetaren kompenserades med ett skadestånd på hela 450.000 dollar, en summa avsedd att täcka både ekonomiska och moraliska problem.Hans berättelse blev snabbt viral på webben och väckte en bred debatt om frågor relaterade till jobb och om den solidaritet som personer som Kevin förtjänar.

Vad tycker du?

Advertisement