Han har inte fått löneförhöjning på 6 år: en anställd bestämmer sig för att lämna in sin avskedsansökan

av Titti Carlberg

15 Januari 2022

Han har inte fått löneförhöjning på 6 år: en anställd bestämmer sig för att lämna in sin avskedsansökan
Advertisement

Kan vi verkligen vara säkra på att det lönar sig att jobba hårt för att nå ett långsiktigt mål? Många är övertygade om att det är så, men i verkligheten är det inte alls så självklart att man får rätt belöning trots sina ansträngningar. Detta gäller särskilt på arbetsplatser där anställda jobbar hårt i flera år, men inte får den behandling de förtjänar. 

En av dem är den anställde som vi ska berätta om. En mönsteranställd, som verkligen älskar sitt jobb och har tack vare det lyckats få företaget att uppnå viktiga mål och förtjänster. Synd bara, för hans överordnade, att hans ansträngningar inte är värda en löneförhöjning. Så killen berättade på Reddit att han hade bestämt sig för att lämna in sin avskedsansökan fast han personligen höll på att genomföra en miljonaffär för företaget.

via tcrambo/reddit

Advertisement
Pixahive - Not the actual photo

Pixahive - Not the actual photo

Är erfarenhet och hårt abete inom ett område verkligen inte värt en löneförhöjning? Att döma av vad den högsta ledningen för företaget där denna unga man arbetade tyckte, verkar det inte så. Så efter 6 långa år utan bonusar och nya lönevillkor, beslöt han sig för att bryta sin relation med företaget. 

 Ja, du fattade rätt: trots att han var en mönsteranställd och hade hand om viktiga förhandlingar för företaget, vägrade de att belöna honom med en löneökning och julbonus. Det är inte roligt, i dessa fall, att inse frånvaron av en framtid i en sådan situation. Men, när han väl tog mod till sig, bestämde han sig för att lämna in sin avskedsansökan, trots att han arbetade på ett kontrakt som var värt 3 miljoner dollar för företaget.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Genom att berätta om sin historia i Reddit-gruppen "antiwork" fick han, känd som tcrambo tiotusentals positiva markeringar för sitt inlägg. Och det saknades inte heller kommentarer. Många webbanvändare bad om mer information och detaljer om vad han hade gjort: han svarade i detalj och fick många råd och mycket stöd för sitt beslut. 

"De har ingen att ersätta mig med - skrev han och syftade på sina chefer - och det känns väldigt bra att skapa ekonomisk skada för dem efter allt jag har gjort de senaste 6 åren"

Vad tycker du om denna medarbetares beslut? Gör han rätt?

Advertisement