Han går till jobbet på sin lediga dag men chefen skäller ut honom: "du är sen, du får mig att skämmas"

av Titti Carlberg

16 Mars 2022

Han går till jobbet på sin lediga dag men chefen skäller ut honom: "du är sen, du får mig att skämmas"
Advertisement

Är det rätt att bli tillrättavisad på jobbet även när man jobbar på sin lediga dag? Att döma av historien vi ska berätta för dig verkar det så. En anställd delade på Reddit sin chefs attityd, som han hade svårt att acceptera. Vad hade chefen gjort? Efter att ha "bönat" och bett den anställde att jobba på sin lediga dag, blev han trots det illa behandlat av chefen när han kom till jobbet.

Det är inte första gången som sådana saker inträffar och många anställda kommer säkert att berätta liknande händelser. En sak är säker: det får oss att reflektera att, trots engagemang och god vilja från många människor på arbetsplatsen, verkar det som att det aldrig är tillräckligt för att uppskattas av de ansvariga cheferna. 

Låt oss se i detalj vad som hände den här 24-åriga medarbetaren.

via issathrowaway2/reddit

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Historien publicerades på Reddit-communityt AntiWork av användaren @issathrowaway2. "Jag jobbar på en liten firma som sysslar med bilinpackning - börjar killen - sedan jag började för ett drygt år sedan, har jag blivit huvudinstallatör och har bidragit till att fördubbla produktionen åt firman".

"Arbetsplatsen ligger inte nära mitt hem - fortsätter han - utan jag pendlar, och det kan hända att jag ibland blir 5-10 minuter sen, vilket mina chefer har förstått och accepterarDäremot stannar jag alltid längre och är nästan jämt den sista att åka hem, för att försäkra mig om att allt arbete har utförts som det ska."

Utmärkta prestationer som inte bör förbises. Ändå, att döma av resten av berättelsen, är det inte riktigt så. "En vän till min chef behövde ett brådskande arbete utfört - läser man i inlägget - den enda dagen han kunde komma var på en lördag, min lediga dag. Chefen tiggde och bönade mig att komma och sa att jag kunde gå tidigare, eftersom jag hade planer för den dagen en kilometer därifrån.".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Synd att saker och ting inte gick som planerat. "Jag kom klockan 07.50, öppnade verkstaden och det som skulle vara ett tvåtimmarsjobb förvandlades till en tiotimmars arbetsdag, jag blev tvungen att avboka mina planer. Dagen efter tog chefen mig åt sidan och sa att jag hade skämt ut honom framför kunden, för jag skulle ha varit där ännu tidigare och att min pendling börjar bli ett stort problem eftersom den tar tid från arbetet och gör mig opålitlig. Jag svarade inte utan vände bara på klacken och gick därifrån".

I flera uppdateringar som användaren har publicerat på Reddit eftersom hans inlägg fått hundratals kommentarer och reaktioner, specificerade han att han inte kunde sluta på grund av sin ekonomiska situation. Dessutom har hans chef alltid varit stolt över att driva en firma som "är som en familj". Synd bara att förståelsen för en familj, efter vad som hänt, inte är större än så, trots att medarbetaren engagerade sig på sin lediga dag.

Många människor som läste berättelsen bjöd in den unge medarbetaren att inte acceptera liknande händelser i framtiden, utan bara att förlita sig på sitt goda beteende och färdigheter i branschen.

Det låter otroligt men det är vad som, tråkigt nog, hände. Hur hade du reagerat om du var i hans ställe?

Advertisement