Den här unga kvinnan har spenderat 5000 dollar på att förstora läpparna, men hon slutar inte där

av Titti Carlberg

02 Mars 2022

Den här unga kvinnan har spenderat 5000 dollar på att förstora läpparna, men hon slutar inte där
Advertisement

Många kvinnor kämpar med spegeln varje dag för att försöka förbättra sina fysiska egenskaper som orsakar obehag eftersom de inte speglar de normer som har ålagt oss av samhället. Många unga tjejer och kvinnor har förstått att dessa normer är överdrivna och de skickar budskap på de sociala nätverken om acceptans och kärlek till sig själv; men andra, istället gör allt som står i deras makt för att kunna se sig själv i spegeln och känna sig nöjd med det de ser. Det finns de som tränar fysiskt och följer en diet, det finns de som har lärt sig att dölja sina små defekter med make-up och så finns det de - som i fallet Andrea Ivanova - som bestämmer sig för att ta till kosmetisk kirurgi.

via NYPost

Andrea Ivanova är en ung bulgarisk kvinna som 2018 bestämde sig för att genomgå en kosmetisk operation för att förstora sina läppar. Vi vet inte varför hon kände detta behov: hon kanske tyckte att hennes naturliga läppar var ofullkomliga, och önskade att de var mer fylliga. Men Andrea blev inte nöjd med resultatet. Även om hennes läppar, tack vare hyaluronsyran, hade ökat avsevärt, ville Andrea förstora dem ännu mer. Hennes dröm är att bli kvinnan som har världens största läppar.

Advertisement

Den unga kvinnan har genomgått mer än 20 operationer för att öka storleken på sina läppar, och hon hävdar att hon tycker bättre om sig själv och mår bättre än tidigare. Ingreppen har kostat henne 5000 dollar, men Andrea tänker inte sluta där. Läkare rekommenderar dock kvinnan att inte genomgå fler operationer, eftersom det är riskabelt. Dessutom kan läppar som är för stora hindra Andrea från att utföra normala aktiviteter, som att äta. Kvinnan har fått mycket kritik för sitt utseende, men hävdar att hon inte bryr sig om det, förvisso går inte hennes läppar obemärkt förbi, och hon säger att hon har rätt att göra vad hon vill med sin kropp. Enligt Andrea ska faktiskt "alla se ut som de vill". 

Vi vet inte om kvinnan kommer att nå rekordet för världens största läppar, men ett som är säkert är - med ytterligare ingrepp - att Andrea kommer inte att ha några svårigheter att uppnå företräde.

Advertisement