"Jag är världens snålaste multimiljonär: för att spara pengar äter jag kattmat"

av Titti Carlberg

13 Januari 2023

"Jag är världens snålaste multimiljonär: för att spara pengar äter jag kattmat"
Advertisement

Att spara är en vana som vi alla borde lära oss från barndomen för att kunna möta även de värsta ekonomiska motgångar med det lugn och den behärskning som krävs för att övervinna dem. Men när ekonomin tillåter det bör vi kunna tillåta oss själva ett bekvämare liv utan alltför många skuldkänslor.

Det kan dock hända att sparbenägenheten blir överdriven och förvandlas till absurd snålhet: detta är fallet med en kvinna som är mångmiljonär, som trots att hon har råd med ett liv i lyx, fortsätter att följa en strikt månadsbudget. Låt oss upptäcka hennes historia tillsammans.

via The Sun

Advertisement
FrankShamrock555/Wikimedia Commons

FrankShamrock555/Wikimedia Commons

Aimee Elizabeth, 50, bor i Las vegas. Hon är en kvinna som stoltserar med en respektabel förmögenhet på över 5 miljoner dollar. Kvinnan har utsett sig själv till "världens snålaste mångmijonär" på grund av sin oproportionerliga benägenhet att spara, vilket kräver att hon följer en strikt budget på 1000 dollar i månaden för alla sina utgifter. För att klara detta har Aimee många knep som gör att hon kan hålla sig inom budgeten samtidigt som hon sparar det mesta av sin månadsinkomst.

"Jag håller min varmvattenberedare avstängd förutom de 22 minuter som behövs för att värma upp vattnet till min dagliga dusch, så jag slår på den så fort jag kliver upp på morgonen" förklarar hon i en intervju. För att vara säker på att hon inte lämnar varmvattenberedaren på en minut för länge ställer hon in timer på 22 minuter som låter henne veta när vattnet är tillräckligt varmt för hennes dusch. Men detta är inte allt.

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Faktum är att Aimee lyckas spara en 5-siffrig summa varje år genom att avstå från att köpa nya saker: under en intervju visar hon sin gamla nötta disksvamp och sin enda kniv, som hon aldrig diskar utan begränsar sig till att torka ren med en handduk efter varje användning. Huset hon bor i är lyxigt, det lämnades till henne av hennes ex-make Michael vid skilsmässan. Han visste att hon annars skulle flytta in i ett skjul för att spara pengar. Det är dessutom ex-maken som hjälper henne gratis med städningen av huset så att hon kan spara in pengar på det. För att ta sig runt förlitar hon sig på sin 17 år gamla bil och när den är på reparation föredrar hon att lifta.

Men hennes mest absurda vana är att äta (och bjuda eventuella gäster på) kattmat, för att spara köper hon burkar med tonfisk. "När jag berättar dessa ytterligheter ser jag att folk blir irriterade, men jag bryr mig inte" säger hon. Det är ingen tvekan om att hon är en kvinna som är övertygad om sina handlingar.

Det är nog bäst att inte bli bjuden på middag hemma hos henne, eller hur?

Advertisement