"Djävulens hus": det svarta huset som skrämmer invånarna i kvarteret

av Titti Carlberg

07 Februari 2022

"Djävulens hus": det svarta huset som skrämmer invånarna i kvarteret
Advertisement

Hus har ofta en speciell kraft: den att spegla personligheten hos de människor som bor i det. Varje hus har en egen stil, speciell inredning och en färgkombination som har valts av husets ägare. Huset som Victoria Cuje äger är verkligen ett som man lägger märke till, i alla fall i dagsljuset: det är helt svart och invånarna i området definierar det som Djävulens hus.

via herblackhome/TikTok

Advertisement
herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

Victoria är 28 år, går på en konstskola och är passionerad av svart färg: alla hennes kläder är till exempel svarta. När hon köpte sin bostad i Baltimore, Maryland, kunde hon inte göra annat än att måla om det i sin favoritfärg. Huset som är i tre våningar hade ett fullt synligt tegel och hörde till kategorin "klassiskt" hus, i sober stil. 

Men Victoria har förvandlat det till en helsvart miljö: exteriören är svart och interiören är skräddarsydd efter hennes smak med väggar målade i en mörk färg och matchande tillbehör.

Advertisement
herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

Men det är inte allt: Victoria, medveten om att huset skulle dra till sig uppmärksamhet från förbipasserande installerade en kamera i dörrklockan som fångade de roliga rektionerna. En förbipasserande som filmades utbrast "det måste vara djävulens hus". Men Viktoria tycker att det är kul att observera folks reaktioner: de bekräftar det faktum att folk inte är vana vid att se en viss stil. Och när något avviker från vad de upplever som normalt, tycker de att någon eller något är "konstigt".

Kort sagt, i grannskapet står Victorias hus i centrum för samtal, men det finns även många som älskar husets alternativa stil.

herblackhome/TikTok

herblackhome/TikTok

Victoria berättar: "Jag har alltid älskat färgen svart. Det började när jag gick på konstskolan och jag klädde mig i endast svarta kläder. När jag väl köpte min bostad bestämde jag mig för att den skulle vara inrett i svart. Jag tycker att det är snyggt, rent, modernt och stilrent. När jag köpte huset var det ett vanligt rött tegelhus och med en ljusbrun färg invändigt. Det tog drygt ett år att måla om hela".

Videorna som hon har publicerat på TikTok blev snabbt populära och de flesta webbanvändare tvekar inte att gilla det. Trots att det kallas för "Djävulens hus" är det en mycket vacker byggnad.

Advertisement