Han köper en gammal möbel för 100$: inuti den hittar han ett hemligt fack med en skatt (+VIDEO)

av Titti Carlberg

20 April 2022

Han köper en gammal möbel för 100$: inuti den hittar han ett hemligt fack med en skatt (+VIDEO)
Advertisement

Räck upp handen den som aldrig nyfiket har rotat i stånden på loppmarknader. Dessa platser kan ge oss riktigt oväntade överraskningar. Märkliga och extravaganta föremål kan ofta hittas i närheten av saker som å andra sidan är värda  mycket och som innehåller otroliga historier, alla värda att (åter)upptäckas.

Det kan alltså hända att du står framför en gammal möbel som du gillar särskilt mycket och får ett bra pris av säljaren. Då tar du hem den, nöjd med ditt köp, och upptäcker att det i själva verket är mycket mer än en enkel möbel. Inuti den gömmer sig något oväntat, och du bara måste ta reda på vad det är. Precis det som hände den amerikanska mannen som vi ska berätta om.

via ABC News

Advertisement
LOCAL 12/Youtube Screenshot

LOCAL 12/Youtube Screenshot

Han heter Emil Knodell och bor i Bellville, Texas, och ett av hans fritidsintressen är att köpa och samla antikviteter och möbler. Så en dag på en utförsäljning av föremål som kom från en fastighet, stötte 67-åringen på en möbel som han gillade.

Marmorskiva, trä av högt kvalitet och ett fascinerande snideri: den byrån skulle bli hans! Efter att ha erbjudit säljaren 100 dollar avslutade Emil affären och tog hem den antika möbeln. Han hade dock ingen aning om att värdet på det föremålet var mycket högre än det han hade betalat för den. Till den grad att det fanns en riktig förmögenhet inuti den.

Advertisement
Rawpixel - Not the actual photo

Rawpixel - Not the actual photo

Den 125 år gamla möbel som hade gått i arv från generation till generation, hade varit med om mycket, och uppenbarligen använts för att förvara något värdefullt. När Knodell bad några personer att lasta in den i sin skåpbil, kunde han inte undgå att höra ljud inifrån möbeln. Det var som om något rörde sig inuti, trots att alla fack, åtminstone till utseendet var tomma.

"Så fort vi flyttade på den -sa Emil - hörde vi ett högt ljud komma inifrån. Vi blev genast nyfikna och upptäckte en hemlig låda!" Just det: enligt vad mannen berättade så fanns det på möbelns nedre del ett fack som från utsidan var osynligt. Men den verkliga överraskningen hade ännu inte kommit, eftersom en riktig skatt förvarades i facket.

"Mynt, smycken med smaragder och diamanter, militärreliker, andra antikviteter och till och med en hårlock": detta var det otroliga innehållet i den hemliga lådan, framför vilken Emil och de andra blev förbluffade. Vad skulle han göra? Knodell tvekade inte, han bestämde sig för att bara behålla möbeln och lämna tillbaka innehållet"Jag köpte bara möbeln - sa han - inte innehållet. Om jag hade behållit sakerna hade jag aldrig känt mig ärlig". Så efter att ha spårat den tidigare ägaren, gav Emil honom de gamla och värdefulla relikerna.

En manifestation av generositet och brist på girighet som, vi är säkra på, inte alla skulle ha haft. Denna pensionärs gest, för detta belönades av arvtagarna till möbeln, som erbjöd honom en del av "skatten" i belöning. Men Knodell vägrade ta emot den och sa att det rätta var att de behöll allt själva.

Vad tycker du om det han gjorde? Vad hade du gjort i hans ställe?

Advertisement