"Du stal mitt hem!": ett spöke animerar en dator och anklagar de nya ägarna till huset

av Titti Carlberg

19 April 2022

"Du stal mitt hem!": ett spöke animerar en dator och anklagar de nya ägarna till huset
Advertisement

Tror du på spöken? Ja, vi vet: till en början kan frågan kännas lite konstig, och kanske till och med lite naiv. Men när vi läser berättelser som den vi ska berätta här, måste vi erkänna att vissa tvivel kommer för oss.

Utredning, kraften i det mänskliga sinnet eller en verklig närvaro? När vi pratar om det paranormala är allt möjligt, även för en gammal dator att "vakna till liv" och skriva ett förbittrat meddelande till den nya husägaren.

Ja du läste rätt, det var precis vad som hände 1985 i en stuga i Cheshire, region i Storbritannien, ett litet hus dit ett par flyttade som ganska snabbt ställdes inför otroliga konstigheter, som de sedan gjorde kända. 

Ta ett djupt andetag och gör dig redo att läsa deras berättelse!

via Daily Post - Noth Wales Live

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Kommunikationerna från "spöket" i den engelska stugan är än idag fortfarande ett av de största mysterierna inom det paranormala området och har fångat nyfikenheten och uppmärksamheten hos många experter på området, som dock inte har hittat några rimliga svar eller godtagbar förklaring. Kända som "Dodleston meddelandena", gällde de Ken och Debbie Webster, som omedvetna om vad de skulle hitta, köpte och flyttade in i huset som är från 1700-talet.

Detta hände 1985, en tid då internet inte var så utbrett som idag i varje hem, och där datorer fortfarande var ganska enkla. En nödvändig förklaring för att bättre förstå situationen, för i det där Dodlestonhuset var det en av de där datorenheterna som plötsligt "fick liv" och skickade konstiga meddelanden till paret. Och dessa konstigheter började när paret höll på med restaureringen av stugan.

Advertisement
Paul/Flickr - Not the actual photo

Paul/Flickr - Not the actual photo

Under arbetet märkte Ken och Debbie konstiga sexfingersavtryck på väggen mellan badrummet och köket. De tänkte först att det var någon som skämtade med dem och täckte bara över avtrycken, bara för att se dem dyka upp igen dagen efter. Andra misstänkta händelser följde, tills det var datorns tur. Ken arbetade som lärare, och när han tog med sig BBC Microdatorn hem, blev han förvånad när han läste meddelanden som kom från skärmen. Först en ganska skrämmande dikt, och sedan den mystiske författarens anklagelser.

Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

"Du har stulit mitt hus - stod det på skärmen på den gamla engelska datorn - du har begått ett allvarligt brott". Det mest chockerande var att, enligt parets berättelser verkade denna "närvaro" nästan kunna se vad de gjorde i huset, och det gick till och med så långt att han gav dem sitt namn: först kallade han sig Lukas, och sedan Thomas Harden.

Andra mystiska och skrämmande meddelanden dök upp på skärmen och senare erkände den svårfångade författaren till dem att han befann sig i år 2109, även om han verkade vara en karaktär från en svunnen tid.

Kanske fungerade datorn som en "mellanvägg" för kommunikationer mellan olika epoker? Det är det ingen som vet, fallet med meddelandena som skrevs på datorn i den gamla stugan är fortfarande olöst och har under årens lopp blivit föremål för många studier. Det är verkligen svårt att förstå var sanningen ligger i sådana här fall, och vi kan bara fascineras och bli rädda på samma gång!

Advertisement