Attraktionslagen: att släppa taget om det förflutna hjälper dig att få det du önskar dig

av Titti Carlberg

26 April 2022

Attraktionslagen: att släppa taget om det förflutna hjälper dig att få det du önskar dig
Advertisement

Vi hör allt oftare om "Law of Attraction", det vill säga en lag som styrs av universum och som många människor närmar sig av nyfikenhet och i syfte för att förändra sina liv. De mest smarta pratar om det, inklusive Steve Jobs och för länge sedan även Albert Einstein, som sa att "Allt är energi och det är allt som behövs. Matcha frekvensen av den energi du vill ha och det kan inte bli annat än det som du önskar. Det kan inte bli på något annat sätt. Det är inte filosofi. Det är fysik".

Så lagen om attraktion säger oss att det vi tänker och känner blir vår verklighet. Allt vi önskar kan bli verklighet, så länge vi har positiva tankar.

via The Law of Attraction

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Enligt denna lag är vi, oavsett vilka vi är, vad vi gör och varifrån vi kommer, underkastade alla lagar som styr universum, inklusive lagen om attraktion. Enligt denna lag är människan en sorts magnet, kapabel att attrahera eller stöta bort - med styrkan av sina egna tankar - människor eller situationer. Vi är därför inte varelser som passivt väntar på händelseutvecklingen: vi är en aktiv del i det som händer oss, eftersom vi själva dras till det.

Advertisement
Not the actual photo - Pexels

Not the actual photo - Pexels

Vad ska man då göra om man vill ha en ny början eller en bättre framtid? 

Vi måste helt enkelt släppa taget om alla tankar, situationer och människor som hindrar oss från att vara lyckliga, nöjda och trygga. Att släppa taget kan vara svårt, eftersom vi har investerat tid och energi på en person eller situation, men bara genom att släppa taget om det förflutna kan vi omfamna förändring. Det mänskliga sinnet är inte tillfreds när det står inför en förändringsprocess: de flesta av oss föredrar komfortzonen, det som är bekant för oss. Men nya möjligheter dyker upp när vi lyckas lämna bakom oss det som hindrar våra önskningar.

Så vad kan man göra? Efter att ha lärt sig att släppa taget om det förflutna och om det som inte fungerar, kan man börja tänka på den person man vill vara, vilka mål man vill uppnå: tänk aldrig att det är omöjligt att uppnå dem eller att du aldrig kommer att klara av att göra verklighet av dina drömmar. Bara genom att tänka att du kan och kommer att göra det, det är vad lagen om attraktion säger.

Har du hört talas om den tidigare? Har du försökt omsätta den i praktiken?

Advertisement