En man hittar sin fars gamla bankbok och upptäcker att han har ärvt 1.200 000$

av Titti Carlberg

08 April 2022

En man hittar sin fars gamla bankbok och upptäcker att han har ärvt 1.200 000$
Advertisement

När vi läser vissa berättelser kan vi inte låta bli att tycka att lyckliga händelser, de riktiga, visar sig på de mest oväntade sätt och former. Och vi pratar inte om händelser som lotterivinster, utan saker som, utan att vi vet om det, ligger mycket närmare oss och som förändrar våra liv från en stund till en annan.

Om du tror att det inte är möjligt, har du fel. mannen vi ska prata om, huvudpersonen i en otrolig upptäckt om hans far och familjens ekonomi. En gammal bankbok avslöjade en sanning som han inte hade känt till. 

Låt oss se lite närmare på vad som hade hänt.

via La Nacion

Advertisement

Exequiel Hinojosa pensó hasta en botar la libreta de su padre

Pubblicato da Meganoticias su Martedì 22 marzo 2022

När Exequiel Hinojosa, som bor i Florida men ursprungligen kommer från Santiago de Chile, höll på att göra iordning bland hans avlidne fars dokument, kunde han inte göra annat än att notera, bland alla papper, en bankbok som såg väldigt gammal ut. När han tittade närmare bekräftades det att den gick tillbaka till sextiotalet, en period då föräldern hade gjort flera insättningar som idag framstår som låga siffror.

173 dollar: detta var det som fanns på bankboken då. "Det är väl inget", tänker du säkert nu, men sanningen som Exequiel var på väg att upptäcka var en helt annan. Med tiden hade summan växt, även på grund av inflationen, och i slutet på åttiotalet hade de överstigit 130.000 dollar. Men det bästa har inte kommit ännu.

Advertisement
T13/Youtube Screenshot

T13/Youtube Screenshot

Han informerade sig hos banker och sin advokat, och fick bekräftelse: summan är idag värd ungefär en miljon och tvåhundratusen dollar! En siffra inför vilken så gott som alla skulle bli mållösa över, och så var det också för Exequiel, när han insåg att han hade en otrolig förmögenhet i sina händer, en förmögenhet som skulle förändra hans liv.

Eftersom det var ett så gammalt häfte hamnade pengarna aldrig i statens kassa utan betalades istället ut till denna lyckliga son efter en lång rad av förfrågningar och bemyndiganden, som till och med involverade Chiles högsta domstol och republikens president.

Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Exequiel blev miljonär tack vare det faderliga arvet som han först inte visste fanns. Till skillnad mot många andra människor som skulle ha ryckts med lite för mycket av den plötsliga rikedomen, är den här mannen ödmjuk och jordnära. "Jag tänker inte sluta arbeta - sa han - med de här pengarna tänker jag köpa en bit mark och bygga mitt drömhus, och jag kommer även att använda en del till mina barnbarns utbildning".

En otrolig hstoria, eller hur? Vad skulle du ha gjort om du hittat en sådan summa plötsligt?

Advertisement