"Flickan som inte kan le": som barn blev hon mobbad, idag är hon en framgångsrik modell

av Titti Carlberg

12 April 2022

"Flickan som inte kan le": som barn blev hon mobbad, idag är hon en framgångsrik modell
Advertisement

Att födas med ett sällsynt genetiskt tillstånd innebär att man spenderar hela sin barndom med rädslan för att inte bli accepterad av dem som, anser oss "olika", gör narr av oss. Med tiden växer vi dock och - med engagemang och mycket vilja - börjar vi ta oss an en acceptans, som gör att vi kan lämna det förflutna, kritiken och dåliga erfarenheter bakom oss. 

Det är är den otroliga historien om Tayla Clement, en 24-årig kvinna som - efter att ha blivit mobbad i flera år på grund av sitt sällsynta tillstånd - nu är en etablerad och lycklig modell.

via Daily Mail

Advertisement

Tayla är 24 år och bor på Nya Zeeland. Hon har givit sig själv smeknamnet "flickan som inte kan le", och hon har lärt sig att leva med det sällsynta tillståndet som gör att hon inte kan le och skratta. Tayla är född med Moebius syndrom, vilket orsakar en ansiktsförlamning på grund av underutveckling av vissa nerver i ansiktet: hon kan därför inte höja mungiporna, ögonbrynen eller röra på överläppen.

På grund av detta blev hon mobbad som barn: i skolan gjorde de narr av henne för att hon inte kunde visa sina känslor. Denna situation orsakade henne många besvär och en stor osäkerhet.

Hon blev dessutom tvungen att vid 11-års ålder genomgå en lång operation, med hopp om att aktivera nervförbindelserna i ansiktet.

Advertisement

Men operationen hade ingen framgång, tvärtom: efter operationen försämrades hennes utseende och löste inte på något sätt hennes tillstånd. Hon hade inte lätt att återhämta sig från operationen: det tog faktiskt nästan ett helt år innan hon återhämtade sig helt. 

När hon återkom till skolan började mobbningen på nytt, men en dag satte Tayla ner foten och sa "nu räcker det": ingen mer mobbning och inget mer lidande orsakat med flit av människor - utan någon som helst takt eller medkänsla.

Hon deltog i en kurs för inre väg av acceptans och meditation. Den unga kvinnan öppnade även en Instagram-profil, kallad "The girl who can't smile", som idag har mer än 25 000 följare.

På profilen delar Tayla en del av sitt liv och sitt jobb: hon har blivit en framgångsrik modell och är stolt över den person hon har blivit.

Advertisement