Hon slutar raka sig och bjuder in andra kvinnor att göra likadant: "jag accepterar min kropp som den är"

av Titti Carlberg

05 Januari 2023

Hon slutar raka sig och bjuder in andra kvinnor att göra likadant: "jag accepterar min kropp som den är"
Advertisement

Uppmärksamheten mot sin egen kropp har blivit allt större på senare år. Det samtida samhället är ett som är nästan helt grundat på det yttre utseendet, med allt mindre fokus på det inre. Vi stannar vid omslaget, utan att undersöka bokens verkliga innehåll. Allt detta leder till upprättandet av skönhetsnormer. Just i detta sammanhang har hår på en kvinnlig kropp alltid varit tabu.

Denna artist har tvärtom valt att normalisera den kvinnliga kroppen, låtit allt kroppshår växa naturligt och vill nu bjuda in andra kvinnor att göra detsamma. Låt oss se vad det handlar om.

via Playgroundweb

Advertisement

Esther Calixte-Bea, är en 25-årig modell och artist, hon är känd på sociala medier under pseudonymen Queen Esie. Innan hon radikalt började låta sitt kroppshår växa naturligt, rakade hon ständigt varje del av sin kropp, för att framstå som "perfekt" på fotograferingar. Även om den praxisen enligt nutida standarder borde ha fått henne att känna sig vacker, blev hon alltmer osäker.

"Min hud kändes alltid sträv, jag stod inte ut med att fortsätta raka mig. Framför allt gillade jag inte att det tog så mycket av min tid. Nu har jag valt att omfamna min naturliga skönhet. En dag bestämde jag mig för att gå till stranden som jag är. Jag har hår på nästan hela min kropp, men jag är stolt över det och känner mig fri!".

Advertisement

Alla kroppar förtjänar att bli älskade och beundrade, oavsett om de är håriga eller inte. Kvinnor måste få känna sig fria att bestämma själv över deras kroppar, utan återverkningar. Framför allt måste de göra det med en medvetenhet om att vilken väg de än tar kommer de inte att dömas.

"Mitt mål är att pressa kvinnor att acceptera sig själva och visa dem att de kan gå på en galamiddag med hår på bröstkorgen och benen synliga utan att känna sig defekta. Det är vår kropp, det är vi själva som bestämmer över den, inte samhället"

Ett revolutionerande budskap vars enda mål är självacceptans

Trender påverkar ofta vårt sätt att leva, tycker du att hon gör rätt i att reagera och visa sin naturliga skönhet?

Advertisement