Denna kvinna har bestämt sig för att ägna sig enbart åt sitt hem och sin man, som bibeln lär ur

av Titti Carlberg

23 Februari 2023

Denna kvinna har bestämt sig för att ägna sig enbart åt sitt hem och sin man, som bibeln lär ur
Advertisement

Världens skönhet ligger just i dess variation.Vi påverkas alla av olika idéer, principer och instinkter. Den intressanta aspekten ligger just i samexistensen av flera ideologier. I vårt nutida samhälle finns det kvinnor som kämpar för att visa att deras roll inte är att bara ta hand om familjen, utan att de också kan göra karriär på arbetet. Å andra sidan finns det en rörelse som kallas "trad-wife", eller traditionell hustru, enligt vilken kvinnan främst ska tänka på hemmet och familjen.

Berättelsens huvudperson har trots sin ringa ålder bestämt sig för att vara en traditionell hemmafru och ta hand om städningen av huset, laga mat och tjäna sin man.

via Dailymail

Advertisement

Estee Williams är en 25-årig kvinna från Richmond, Virginia. Hon definierar sig själv som en traditionell hemmafru, faktum är att hon ägnar sina dagar åt att sköta deras hem och laga mat, medan hennes man, 23-årige Conner arbetar som elektriker och har rollen som familjeöverhuvud. När han kommer hem från jobbet vill han finna huset renstädat och middagen på bordet, allt han själv behöver göra är att koppla av efter sin ansträngande dag på jobbet.

Kvinnan arbetade till strax före bröllopet, men när de väl var gifta blev hon hemmafru. Enligt henne själv har det alltid varit hennes strävan. Även om detta är livet hon alltid har drömt om, ser hon dock positivt på kvinnor som hellre arbetar än bildar en familj.

Advertisement

"Jag är nöjd - förklarar Estee - med en enkel livsstil, mannen ska inte behöva ta hand om hemmet. Jag vill att han ska vila när han kommer hem från arbetet, utan att behöva tänka på något. Han är beskyddaren och familjens försörjare, medan kvinnan är den som tar hand om hemmet och barnen. Jag underkastar mig gärna min man på ett hälsosamt sätt. Enligt bibeln är detta hustruns roll, jag gör inget annat än följer dess läror".

Många personer kritiserar henne för hennes livsstil, de tycker att det är ett försök att gå tillbaka till femtiotalet utan att ta hänsyn till samhällets framsteg och förändringar. Men trots sina många belackare är Estee stolt över sitt val och hon anser att alla ska få leva som de vill. Hon har bestämt sig för att vara en traditionell hustru och hemmafru, men hon dömer inte de kvinnor som prioriterar karriär.

Vad tycker du?

Advertisement